teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Mark- och exploateringschef

Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Mark- och exploateringschef

Om arbetsplatsen

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Vill du vara med och forma framtidens Mariestad? Vill du vara med i ett historiskt steg i en samhällsutveckling? Mariestads kommun har mod att gå före. Vår ambition är att ligga i framkant när det gäller innovativa lösningar och smarta arbetssätt. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

Nu söker vi dig som vill vara med på vår framtidsresa och utveckla Mariestad till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Den starka tillväxten bidrar även till ökat behov av samspel mellan kommunens interna processer och externa aktörer. Därför arbetar kommunen med att utveckla en samhällsbyggnadsprocess där mark- och exploateringsfrågorna är centrala. Utöver bra möjlighet till personlig utveckling, erbjuder Mariestads kommun möjlighet att löneväxla till såväl miljöbil som pension, med mycket bra pensionsvillkor. Vi erbjuder även möjlighet till distansarbete.

Arbetsuppgifter

Kommunen har ett stort markinnehav och enheten för mark och exploatering ansvarar för förvärv och försäljning av fastigheter samt förvaltning av långsiktigt markinnehav. Vi söker en mark- och exploateringschef som kan driva och utveckla vår verksamhet och säkerställa kommunens exploateringsprocess med god ekonomi utifrån kommunens långsiktiga tillväxtplaner. I mark- och exploateringsavdelningen finns mark- och exploateringsingenjör, projektledare samt handläggare. Som mark- och exploateringschef har du ansvar för juridik, ekonomi, teknik med mera.

Du leder och samordnar arbetet i ett team och ansvarar för förhandlingar, avtal, kalkyler och ekonomisk uppföljning. Enheten upprättar markanvisnings- och exploateringsavtal och ser till att avtal förhandlas fram rörande arrenden, nyttjanderätter, servitut, tomträtter och hanterar även kommunens tomtkö.

Du kommer att tillhöra samhällsbyggnadsförvaltningen och här har vi ett nära samarbete mellan de olika verksamheterna. Som enhetschef är du en del av Samhällsbyggnadsförvaltningens ledningsgrupp och du rapporterar till samhällsbyggnadschefen. Du har personal-, budget och arbetsmiljöansvar och planerar och följer upp ditt och din enhets arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet från stadsutveckling på strategisk nivå och av att leda komplexa exploateringsprojekt. Du bör även ha erfarenhet av att leda i förändring samt erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Vi vill även att du har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom lantmäteri, fastighetsjuridik, samhällsbyggnad eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser gärna att du är en person som är strukturerad och trygg i ditt sätt att arbeta. Att du tänker och agerar affärsmässigt, samt fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv är viktigt i den här rollen. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du sätter upp och håller tidsramar.

En helhetssyn och att ta hänsyn till det större perspektivet är viktigt för oss. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig tydligt och pedagogiskt, såväl i tal som i skrift.

Körkort klass B är ett krav.

Låter det intressant?
Att hitta rätt person för uppdraget är det viktigaste för oss. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Välkommen med din ansökan så hoppas vi att det blir just du som blir vår nästa kollega!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: A1131850

Övrigt

Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?  Se arbetsplatsen på karta här.

Dela detta jobb

logo
Mark- och exploateringschef

Mariestads kommun