teknikjobb.se

Manager Grid Construction – Vattenfall Värme

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-27

Ansök nu

Manager Grid Construction – Vattenfall Värme

Vill du vara en del av Vattenfall Värme och vara med på resan mot en fossilfritt liv genom att utveckla framtidens hållbara distributionssystem för värme, kyla och ånga? I så fall är vi nyfikna på dig och vill gärna träffa dig för att se om just du ska bli en del av vårt team.

Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av el, värme och kyla med verksamheter som är centrala för att möjliggöra fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och privatpersoner i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna.

I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder där verksamheten i Uppsala utgör drygt hälften av leveranserna. Vi erbjuder också energilösningar till fastighetskunder som solpaneler, laddinfrastruktur och värmepumpar.

Rollen som chef för Grid Constructions
Som ansvarig för gruppen Grid Construction kommer du ansvara för en verksamhet med en investeringsvolym på 130 Mkr per år. Du leder ett team av projektledare för utveckling och förnyelse av våra distributionssystem för fjärrvärme, fjärrkyla och ånga med fokus på näten i Uppsala. Gruppen ansvarar för de nyanslutningar till våra kunder, större reinvesteringar och ombyggnader av våra nät som utförs av våra ramavtalsentreprenörer. Du rapporterar till chefen för Grid Construction & Operations och kommer tillsammans med det team av operativa chefer inom Grid Construction & Operations verka för att utveckla distributionsverksamheten i hela Sverige för att främja en fossilfri och framgångsrik verksamhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Leda ett team av kompetenta medarbetare bestående av projektledare och -koordinator och vid behov externa konsulter som i sin tur styr våra ramavtalsentreprenörer.
  • Säkerställa att projekten drivs kostnadseffektivt hela vägen från planering, konstruktion, byggnation till överlämning till driftorganisationen.
  • Arbeta med säkerhet, hälsa och miljö inom verksamheten och med utgångspunkt från våra riktlinjer, utveckla och implementera instruktioner, rutiner och arbetssätt inom gruppen i syfte att förbättra arbetsmiljö och personsäkerhet
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra våra metoder och arbetssätt genom att följa upp, utvärdera och stärka projektverksamheten gentemot uppsatta mål och mätetal inom ansvarsområdet
  • Planera och följa upp projektportföljen
  • Delta i upphandlingar av entreprenörer, leverantörer m.fl inom distributionssystem för fjärrvärme, fjärrkyla och ånga

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen och gärna civilingenjör med minst fem års dokumenterad erfarenhet som operativ chef med personalansvar. Du har flerårig erfarenhet av distributionsteknik och ledningsbyggande av fjärrvärmesystem. Som person drivs du av ett resultat- och målinriktat arbetssätt med förmågan att se strategiska perspektiv som självklarheter.
Du leder din verksamhet utifrån Vattenfalls principer: öppna, aktiva, positiva och säkerhet/arbetsmiljö. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra och har en god kommunikativ förmåga. Du är en ledare som kan göra det tydligt hur det arbete som var och en utför passar in i den större helheten, som uppmuntrar lärande för att ständigt utveckla våra medarbetare och som driver på innovation för att ständigt förbättra vår verksamhet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Körkort klass B erfordras.

Placeringsort: Uppsala eller Solna. Det förekommer resor i tjänsten till våra anläggningar i Sverige men även internationellt.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jan Zetterberg. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko 070 253 28 96

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Jansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 27 november 2020.

Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter slutdatumet.

Att arbeta inom Vattenfall Värme innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Förutom att du får vara med och forma framtidens fossilfria energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i en engagerad och motiverad organisation som står inför många spännande utmaningar. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid och vi erbjuder attraktiva personalförmåner.

 

 

Dela detta jobb

Manager Grid Construction – Vattenfall Värme

Vattenfall AB