teknikjobb.se

Lyfttekniker flexibel placering, norra Sverige – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

Lyfttekniker flexibel placering, norra Sverige – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Våra utmaningar möter vi genom att låta våra principer Aktiva, Öppna, Positiva samt Arbetsmiljö & Säkerhet lägga grunden för vår verksamhet. Vi producerar ca 25% av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!
 
Avdelning Lyft och Berg har idag 10 medarbetare fördelade på tre team. Vi arbetar med:
>> Berg – bergunderhåll och bergförstärkningsarbeten
>> Lyftdon – modernisering och underhåll av alla typer av lyftdonsutrustningar
>> Mätning – rörelsemätningar vid våra dammar och övriga mätnings- och utsättningsuppdrag.
 
Nu söker vi en serviceelektriker med lyftdonskompetens till vårt lyftteam där vi idag är tre medarbetare!
 
Om arbetet
Som lyfttekniker kommer du att arbeta med montage, installation, elektrisk och mekanisk felsökning samt planerat/förebyggande underhåll av kranar, traverser, telfrar och lyftredskap. Det ingår även att vara rådgivande och bidra med kunskap, idéer och förbättringsåtgärder kring utrustning och rutiner. Även säkerhetsrelaterade frågor som rör besiktningar, regelverk och föreskrifter är vanligt förekommande. Resor till Vattenfall Vattenkrafts anläggningar ingår som en naturlig del av detta arbete.
 
I den här rollen erbjuds du dessutom möjlighet att ta ansvar för underhållsprojekt (inom vårt specialistområde) och mindre investeringsprojekt. Det ingår även vissa administrativa uppgifter, till exempel löpande uppdateringar i underhållssystemet, skriva protokoll, arbeta med tidsplanering, hantering av inköp och materialbeställningar. Vi arbetar en hel del i affärssystemet SAP och Excel.
 
Om dig
Du har el-teknisk gymnasieutbildning och tidigare erfarenhet av arbete med industri- och maskinunderhåll. Du har erfarenhet av felsökning och arbete med el-scheman. Utöver el-kompetens behöver du även ha goda mekaniska kunskaper.
 
Du är självgående, ansvarstagande och van vid att planera och arbeta på egen hand. För det här arbetet behöver du vara noggrann, säkerhetsmedveten och intresserad av utmaningar. Som person är du trygg, serviceinriktad och positiv. I och med att du reser över hela landet och träffar många olika personer så är det viktigt att du har lätt för att skapa nya samarbeten.
 
Arbetet kräver att du är bekväm med att arbeta på höjd och i vissa fall trånga utrymmen. Du måste ha B-körkort, goda kunskaper i svenska och gärna engelska. Arbete vid dator ingår, datorvana är viktigt.
 
Placeringsorter/län
Norrbotten (t.ex. Luleå)
Västerbotten (t.ex. Umeå, Stornorrfors)
Västernorrland (t.ex. Sundsvall, Örnsköldsvik).
 
Mer information
Avdelningschef Lyft och Berg Katarina Eriksson, 070-637 64 30
Teamledare Lyft och Berg Morgan Tegström, 076-786 51 30
Rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.
 
Fackliga representanter Vattenfall Vattenkraft
Carl Johansson, Unionen
Anneli Jönsson, Ledarna
Magnus Nilsson, Akademikerna
Jarmo Marjala, SEKO.
>> Alla nås via 08-739 50 00.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!
 
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Med hjälp av dina kunskaper kan vattenkraften bidra till ett flexiblare och grönare 

Dela detta jobb

Lyfttekniker flexibel placering, norra Sverige – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB