teknikjobb.se

Logga

Lösningsarkitekt till huvudkontoret

Företag Systembolaget
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-31

Ansök nu

Lösningsarkitekt till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Lösningsarkitekt.

Om oss
Systembolagets IT-avdelning ansvarar för att leverera IT-stöd som på bästa sätt stödjer affärsverksamheten på ett behovsanpassat och kostnadseffektivt sätt. IT-avdelningen är multisourcad vilket betyder att IT-system, drift, utveckling och tjänster till stora delar köps av externa leverantörer, vilket gör att IT-avdelningen och enheten IT-utveckling och förvaltning tillsammans med IT-leverantörer ansvarar för att förvalta och utveckla hela Systembolagets IT-portfölj.

E-handel, kunderbjudande och hållbarhet är exempel på områden som står i fokus för Systembolagets satsningar de kommande åren och syftet är att på bästa sätt möta kundernas förväntan på framtidens service.

För att lyckas i vårt arbete söker vi en lösningsarkitekt som i huvudsak verkar inom områdena sortiment, inköp, varuförsörjning, försäljning och e-handel.

Om rollen
I rollen som lösningsarkitekt blir ditt ansvar bl. a. att:

  • Stödja projekt och utvecklingsinitiativ med ett helhetsperspektiv att utveckla hållbara och framtidssäkrade lösningar, som byggs i enlighet med Systembolagets IT-principer
  • Ta fram och upprätthålla arkitekturella nulägen och målbilder i Systembolagets lösningar
  • Synliggöra, kommunicera samt agera på lösningsberoenden
  • Ansvara för granskning av projekt och utvecklingsinitiativ för att utfärda bygglov
  • Utgöra en länk mellan verksamhet och våra IT-leverantörer
  • Bidra till Systembolagets arkitekturfunktion

Rollen ingår i ett team med andra lösningsarkitekter som tillsammans ansvarar för Systembolagets lösningsarkitektur och primärt samverkar med arkitekter hos IT-leverantörer samt interna roller såsom verksamhetsarkitekter, IT-förvaltning, process- och affärsutvecklare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret beläget på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm.

Om dig
För att vara framgångsrik i rollen bör du ha flerårig erfarenhet av arbete inom IT-arkitektur samt inom verksamhets- och IT-utveckling. Rollen kräver att du har goda kunskaper och insikter i gränslandet mellan verksamhetens behov och teknikens möjligheter, samt förmåga att identifiera de arkitekturdrivande kraven i en komplex kravbild. Vidare är det meriterande om du har praktisk erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:

  • Lösningar i molnet, företrädesvis MS Azure
  • Integration
  • Business Intelligence/Data & Analytics
  • Säkerhet

Vi förväntar oss att du har akademisk utbildning samt behärskar svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, målmedveten, strategisk och har lätt för att se helheten. Du är lyhörd och prestigelös och har förmåga att skapa goda relationer. Du är en god lagspelare och är samtidigt drivande med goda ledaregenskaper. Vi värdesätter din goda kommunikativa förmåga.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Systembolaget med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com.

Ansökan
Vid intresse är du välkomen att registrera din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller brev. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.

 

-------

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se omsystembolaget.se.

Kort om jobbet

Huvudkontor

Stockholms län

Tillsvidareanställning (inleds med provanställning)

Heltid

Dela detta jobb

Logga
Lösningsarkitekt till huvudkontoret

Systembolaget