teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB Malmtrafik AB transporterar med egna lok och vagnar LKAB:s järnmalmsprodukter till hamnarna i Luleå och Narvik. Varje år fraktar LKAB Malmtrafik AB cirka 27 miljoner ton järnmalmsprodukter och mängderna ökar i takt med nya gruvor. LKAB Malmtrafik AB är ett helägt dotterföretag till LKAB och ansvarar för lastning, lossning och transport av våra produkter på Malmbanan. Vi är Sveriges största åkeri med egna lastnings- och lossningsterminaler, fordon och underhållsverkstäder.

Om tjänsten

Trivs du i rollen att lära andra och arbeta med människor? Har du arbetat som lokförare under några år? Här kommer en chans för dig att ta nästa steg!

Nu söker vi en lokinstruktör till Malmtrafik i Kiruna, Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att vara fortbildare inom trafiksäkerhet och handlägga trafiksäkerhetsfrågor. Detta innefattar utbildning gällande all personal på LKAB Malmtrafik inom trafiksäkerhetstjänst, till exempel terminalarbetare, verkstadspersonal samt lokförare. I rollen ingår även att utreda olyckor inom järnväg.

Övriga arbetsuppgifter i rollen är utbildning samt fortbildning av lokförare på LKAB:s samtliga loktyper. I rollen ingår samverkan med andra sektioner inom LKAB Malmtrafik, till exempel att delta i projektmöten som rör trafiksäkerhet. En annan viktig del är att arbeta med regelefterlevnad rörande trafiksäkerhetsfrågor samt uppdatering av säkerhetsstyrningssystemet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är lokförare med några års erfarenhet, meriterande är om du har arbetat som lokinstruktör eller utbildare inom TTJ. Lagkravet kräver att du i rollen som Lokinstruktör ska ha arbetat som lokförare under 4 års tid.

Vi värdesätter praktisk och teoretisk erfarenhet av arbete inom järnvägstrafik och de regelverk som ställs på järnvägsföretag. I rollen kommer du att vidareutbildas till lokinstruktör på LKAB:s samtliga loktyper. Vi söker dig som är intresserad av att undervisa då rollen till stor del innebär att vara utbildare. Som person har du lätt för att samarbeta med dina kollegor och kan ta egna initiativ. Arbetet kräver datavana då det är en stor del av arbetet.

Körkort B krävs.
Arbetstid: Dagtid
Stationeringsort: Kiruna

För att upprätthålla kompetensen ingår även regelbunden körning av tåg.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

För ytterligare information är du välkommen att kontakta sektionschef Lars Strand på telefon 0980-72951. Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2020-11-04.

Fackliga kontakter:

Helmer Vennberg, If Metall Malmtrafikgruppen tfn: 0980-72808

Lokinstruktör

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-11-04

Ansök nu

Dela detta jobb