teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

Varje år fraktar LKAB cirka 27 miljoner ton järnmalmsprodukter via Malmbanan till hamnarna i Narvik och Luleå. LKAB Malmtrafik AB är ett helägt dotterföretag till LKAB och ansvarar för lastning, lossning och transport av LKAB:s järnmalmsprodukter på Malmbanan. Vi är Sveriges största åkeri med egna lastnings- och lossningsterminaler, fordon och underhållsverkstäder. LKAB Malmtrafik ingår som en del i Logistikverksamheten i LKAB.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta som malmtågsförare på Malmbanan och Ofotbanen med stationeringsort Kiruna. LKAB trafikerar sträckorna mellan verksamhetsorterna Narvik, Kiruna, Malmberget och Svappavaara. I tjänsten som lokförare ingår även andra arbetsuppgifter såsom att arbeta på våra bangårdar med bland annat växling, avgångssyning och bromsprovning av vagnar.

Dina kvalifikationer

Vi söker Dig som har lokförarbevis, körkort lägst B och slutförd gymnasial utbildning med slutbetyg. Meriterande är om du är lokinstruktör, innehar loktypsintyg för IORE och/eller norgekompetens TJN.

Du skall trivas med att arbeta självständigt eftersom arbetet till största del är ett ensamarbete, men även att tillsammans med andra samverka för att lösa problem som kan uppstå i arbetet som lokförare eller vid växling. Vi söker dig som är säkerhetsmedveten och ansvarstagande för de situationer som kan uppstå och du sätter alltid säkerheten först.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Tjänsten innebär skiftgång och nattarbete.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Antal tjänster: 5


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta produktionschef Magnus Karlsson: 0980-78399.


Fackliga kontakter: IF Metalls Ordförande i Malmtrafikgruppen Helmer Wennberg: 0980-71982


Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden skicka därför in din ansökan innehållande CV och personligt brev så snart som möjligt via vår hemsida, dock senast 2019-11-10.

Lokförare

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-11-24

Ansök nu

Dela detta jobb