teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Logistikchef

Företag ValueOne AB
Ort
Utgår

2022-09-11

Ansök nu

Logistikchef

Kundlogotyp

Valueone rekryterar en Logistikchef till vår kund Metsä Tissue med placering i Mariestad, Västergötland. Är du en naturlig ledare med fötterna på jorden och några års erfarenhet som logistikchef eller liknande? Söker du nya utmaningar som kan stimulera din karriär? Då kan Metsä Tissue erbjuda dig en utvecklande tjänst på ett företag i stark tillväxt där Supply Chain har en central roll i organisationen.

Metsä Tissue är en av de ledande europeiska tillverkarna av mjukpapper och en av de ledande leverantörerna globalt av mat- och bakplåtspapper. Vi fokuserar på lokal, ansvarstagande produktion av hållbara hygienprodukter i vardagen och premiumprodukter i kontakt med livsmedel.

Vår varumärkesportfölj består av ledande konsument- och professionella varumärken som är en del av vardagen för tiotals miljoner människor. Våra varumärken är Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin och SAGA.

Med produktionsenheter i fem länder sysselsätter vi cirka 2 500 personer. År 2021 uppgick vår försäljning till 0,9 miljarder euro. Metsä Tissue är en del av Metsä Group, en föregångare inom hållbar bioekonomi.

Om rollen

Tjänsten som Logistikchef innebär att du ansvarar för en grupp bestående av två transportplanerare och en logistikspecialist. I ditt ansvarsområde ingår att utveckla lagerverksamheten samt säkerställa att det interna och externa distributionsnätet fungerar på effektivast möjliga sätt och uppfyller överenskomna servicenivåer (OTIF). Som logistikchef ansvarar du även för externa lagertjänster och 3PL-leverantörer samt för transportkostnader och externa lagerkostnader. Här ingår även upphandlingar av transporter och nya partnerval som genomförs i samarbete med den centrala sourcing-organisationen.

Du rapporterar till VP Supply Chain Scandinavia.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda transportplaneringsteamet och lagerverksamheten i Småland och Mariestad.

 • Vara huvudkontaktpunkt för logistikfrågor inom Skandinavien mot våra kunder och interna kontaktytor.

 • Hantera och säkra utgående transporter till våra marknader.

 • Hantera och kontrollera externa lagertjänsteleverantörer.

 • Hantera flödet av pallar och tompallar.

 • Utveckla distributions- och lagerprocesserna samt IT-verktygen.

 • Upprätthålla transportpriser och andra transportkostnadsrelevanta parametrar i SAP och ansvara för att fraktkostnadsdokumenten är korrekta.

 • Definiera mål för logistiska KPI:er med VP Supply Chain.

 • Styra flödet av gods mellan bruk och lagerplatser i S&OP-regionen för att minimera totala lager- och transportkostnader.

 • Ansvara för att inventeringar utförs.

 • Utföra dagliga distributions- och lageruppgifter under toppar och frånvaro.

 • KPI-rapportering.

 • Driva kostnadsbesparande projekt.

 • Säkerställa säkerhet och trivsel i arbetet för egna teammedlemmar.

Erfarenhet och kompetens

Till rollen söker vi en kommunikativ och samarbetsinriktad ledarprofil med minst fem års erfarenhet från en liknande roll i ledande befattning inom logistik eller supply chain. Helst ser vi också att du har en kandidat- eller magisterexamen i logistik, företagsekonomi, teknik eller liknande. Tjänsten kräver vidare att du har erfarenhet av vägtransporter i Norden. Meriterande är också kunskaper i olika transportsätt såsom väg och järnväg samt erfarenhet från automatiserade lager.

Viktigt är att du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift samt att du har goda kunskaper i MS Office och SAP (R/3). Rollen kräver också att du har körkort eftersom du kommer att göra regelbundna besök på Metsäs pappersbruk i Småland.

God problemlösningsförmåga, affärssinne och beslutsmässighet är viktiga förutsättningar för att trivas i rollen. Vi ser även erfarenhet av förändringsarbete som en viktig kunskap att ta med sig in i tjänsten. Den person vi söker bör vara pålitlig och välorganiserad med hög integritet och god analytisk förmåga. Vi värdesätter även ett proaktivt och självständigt arbetssätt, stresstålighet och förmåga till helhetsperspektiv såväl som uppmärksamhet på detaljer.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens. 

 

Dela detta jobb

logga
Logistikchef

ValueOne AB