teknikjobb.se

Lead Engineer Electrical

Ort
Utgår

2019-06-13

Ansök nu

Lead Engineer Electrical


Arbetsgivare Yaskawa Nordic AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område El/Elektronik
Ort Torsås
Platser 1

- Framtiden är automatiserad!

”Framtiden är automatiserad – och Yaskawa Nordic AB formar framtiden med världsledande robotteknik.

Vi har de bästa produkterna och vi har de mest kompetenta medarbetarna. Vi är alla anställda tack vare vår kompetens och potential. Vi är alla anställda för att prestera. För oss innebär prestation att vi varje dag går till jobbet med engagemang och närvaro. Tilliten till våra produkter och våra kollegor gör att vi kan leverera världsledande automationslösningar.

Är du intresserad av att vara med och påverka framtidens produktion och produktionsteknik då är YASKAWA Nordic AB, mitt emellan Kalmar och Karlskrona, något för dig! Vi är en del av Japanska YASKAWA Electric Corporation, världsledande robottillverkare med över 400 000 MOTOMAN-robotar installerade världen över. Hos oss på YASKAWA Nordic AB jobbar över 150 anställda och vi omsätter närmare en miljard svenska kronor.

Framtiden är automatiserad och därmed behövs rätt kompetens att förse framtiden med rätt automation. Hos Yaskawa Nordic AB finns hela kedjan för att leverera högklassig industriautomation.”

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Till en ny roll söker vi en Lead Engineer Electrical, en elkonstruktör som vill bli expert på sitt jobb och som motiveras av att få utveckla samt driva arbetet framåt med hög kvalitet. Uppgiften är att tillsammans med Europa kartlägga, hitta förbättringsmöjligheter och potential i hur arbetet med elkonstruktion ser ut idag för att sedan kunna driva implementeringen och utvecklingen som ska gälla i hela Europa. Under första året är den huvudsakliga arbetsuppgiften att implementera ett standardiserat arbetssätt i E-plan P8 med utgångspunkt att hämta kunskap hos övriga kollegor i Europa.

Under första året förväntas projektet utgöra 100%, därefter avtar detta och arbetsuppgifterna kommer då omfattas av mer projektknuten elkonstruktion. Du kommer ha fortsatt huvudansvar för metod- och verktygsutvecklingen och därmed även utbildning och stöttning såväl internt som externt. Arbetet kommer innebära en del resor inom Europa.

2018 var ett fantastiskt år för oss. Efterfrågan på våra produkter ökar starkt vilket ställer högra krav på fortsatt effektivitet och leveransförmåga.

Din profil

För att lyckas i befattningen behöver du framför allt vara ansvarstagande då rollen innebär mycket frihet under ansvar. Du behöver vara lyhörd i ditt sätt att kommunicera med medarbetare i olika roller och länder. Kunskapen och erfarenheten av arbete i E-plan P8 ska vara gedigen, denna roll kräver en djup förståelse för verktyget. Du har en god samarbetsförmåga och är en förändringsledare som på ett strukturerat sätt ser till att få jobbet gjort. Andra skulle utöver lyhörd även beskriva dig som ödmjuk i ditt sätt att bemöta människor. I grunden har du en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom relevant område. Vi ser att du även har en lång erfarenhet av att arbeta med elkonstruktion, gärna inom automation. Utöver ett genuint intresse för el och teknik är det positivt om du har arbetat i Windchill och SAP.

Meriterande är tidigare erfarenheter av arbete med metod- och verktygsutveckling, gärna i liknande projekt. Det är viktigt att kunna ta till sig kunskap från den seniora kompetens som finns i organisationen idag och förädla den i utvecklingsarbetet. En god problemlösningsförmåga och uthållighet gör att du både kommer lyckas bryta ner problemen, agera efter det och orka hålla i. Din engelska är mycket god i både tal och skrift och vi ser med fördel även kunskap i det tyska språket.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV. Vi tillämpar ett löpande urval.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare Susanne Appelkvist och nås på 0767-781516 eller på susanne.appelkvist@unikresurs.se. Det går även att ställa frågor till Kandidatansvarig Emma Johansson, hon nås på 0739-73 93 65 eller på emma.johansson@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Dela detta jobb

Lead Engineer Electrical

Unik Resurs i Sverige AB