teknikjobb.se

Lantmätare inriktning fastighetsrätt

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-11-16

Ansök nu

Lantmätare inriktning fastighetsrätt

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
 
Vill du vara med och utveckla arbetet inom rättighets- och fastighetsfrågor tillsammans med engagerade kollegor? Avdelningen Tillstånd & Rättigheter inom Vattenfall Eldistribution arbetar med att förvalta samt säkra nya tillstånd och rättigheter vilka är förutsättningar för att företaget ska kunna bygga och underhålla elnätet. Vi är idag drygt 30 personer på avdelningen placerade på våra kontor i Luleå, Solna och Trollhättan. Då bolaget är i en expansiv fas växer behovet av vår kompetens, därför utökar vi nu med en ny kollega till vårt team i Trollhättan.
 
Du kommer att
Som specialist inom lantmäteri med inriktning fastighetsrätt kommer du att arbeta med utmanande arbetsuppgifter inom det fastighetsrättsliga området. Teamet har ett brett ansvarsområde och rollen innebär bl.a att:

  • Bidra med fastighetsrättslig kompetens i stora investeringsprojekt i vilka nya elledningar planeras, projekteras och byggs
  • Företräda bolaget vid lantmäteriförrättningar
  • Ge fastighetsrättsligt stöd till projektledare, beredare och konsulter
  • Säkra markåtkomst inom Vattenfall Eldistributions projektverksamhet
  • Handlägga och driva förvaltningsärenden avseende Vattenfall Eldistributions fastigheter och rättigheter
  • Delta i rättighetsutredningar

  
Vi söker dig somHar en fastighetsrättslig utbildning inom lantmäteri och har flerårig erfarenhet av arbete med markåtkomst, lantmäteriförrättning samt leda större sammanträden.

Du kommer ha mycket kontakter såväl externt som internt, vilket kräver lyhördhet och pedagogiskt förmåga. Dina externa kontakter utgörs av myndigheter, fastighetsägare, konsulter och rättighetshavare. Internt arbetar du nära dina kollegor på avdelningen och samarbetar med många övriga funktioner inom bolaget. Du har också lätt att uttrycka dig professionellt i tal och skrift. Vi värdesätter att du är stabil, serviceinriktad och relationsskapande. Körkort (B) är ett krav.

 

Meriterande för tjänsten
Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:

  • Arbetat i en större organisation med många kontaktytor
  • Erfarenhet av intrångsersättning ( exempelvis skogsvärdering)
  • Förhandlingsvana

 
Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med många samarbetsytor såväl intern som externt. Vi är en kunskapsintensiv verksamhet i en lärande organisation på väg emot tydliga roller. Vår karriär- och utvecklingsmodell ger dig möjlighet att växa i din ordinarie befattning samt utvecklas inom avdelningen.

Ta chansen och var med i en unik och intensiv period för Sverige och bolaget. Vi kallar till intervjuer löpande, vänta inte med din ansökan.
 
Övrig information
Rekryterande chef: Mikael Reinhardt, +4670 232 76 11
Rekryterare: Johan Macdonald, +4673 085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Sista ansökningsdag: 10 Oktober, urval görs löpande.
Befattning: Fastighetsrättslig specialist
Placeringsort: Trollhättan
 
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

 

Dela detta jobb

Lantmätare inriktning fastighetsrätt

Vattenfall AB