teknikjobb.se

Laboratory Technician/Laboratorieingenjör

Företag Valmet AB
Ort
Utgår

2021-08-05

Ansök nu

Laboratory Technician/Laboratorieingenjör

Vill du arbeta i en utvecklande miljö som en av Valmets ledande pilot- och laboratorieingenjörer? I vårt team arbetar vi med tester av vedråvaror från hela världen. Vi gör pilotförsök och analyser inom kemisk massakokning. Nu har du chansen att bli en del av vårt team och vår inspirerande arbetsmiljö!

Vi erbjuder dig:

 • Goda utvecklingsmöjligheter inom Valmet, vår förhoppning är att du ska utvecklas till en ledande pilot- och laboratorieingenjör.

 • En intressant och utvecklande arbetsmiljö där du arbetar i nära samarbete med dina kollegor och där du även kommer ha tillgång till en mentor under din första tid hos oss.

 • Att vara en del av ett globalt och ledande företag inom pappersmassaindustrin, i rollen ingår spännande möten med kunder och kollegor runt om i världen för att tillsammans skapa nya och utvecklande lösningar.

Arbetsuppgifter
I teamet arbetar vi i projektform tillsammans med kollegor från andra avdelningar inom Valmet. Laboratorieprojekten sträcker sig över ca 1 månad och du arbetar vanligtvis i flera projekt parallellt. Arbetet hos Valmet är självständigt, där du med hjälp och stöttning av dina kollegor planerar ditt eget arbete efter er interna tidsplan samt deadline mot kund. Du kommer till exempel att:

 • Delta i laboratorieprojekt, utföra kokning i laboratoriepilot samt även genomföra försök för specifika FoU-projekt

 • Delta i fabrik, uppstartsprojekt och garantikörningar globalt, utföra laboratoriearbete och provtagning

 • Hantering av data i databassystem samt rapportera resultat

 • Kalibrering och underhåll av analys och pilotutrustning

 • Initiera förbättringsarbeten och delta i att utveckla våra processer

Vi söker dig som:

 • Har en högskoleexamen eller gymnasieutbildning med relevant erfarenhet.
  Högskoleexamen med kemi, kemiteknik, energi, miljöteknik eller motsvarande inriktning är meriterande.

 • Är intresserad av teknisk problemlösning vid tex fel på försöksutrustning

 • Behärskar god svenska och engelska, i både tal och skrift, då detta används dagligen i arbetet.

Erfarenhet av laboratoriearbete inom cellulosa- och pappersindustrin är meriterande.

Som person ser vi gärna att du är initiativtagande och flexibel. Vi tror att du är strukturerad och självgående och gärna tar eget ansvar. Att identifiera och lösa problem är något du tycker om och är duktig på. Du bör ha god kommunikationsförmåga liksom att du gillar att samarbeta i team.

Arbetet innefattar även en del tyngre arbetsmoment

Arbetsresor krävs ett par gånger per år. Resorna till våra kunder som finns över hela världen varierar i längd men är typiskt ca 2-3 veckor.

 • B-körkort är ett krav då resor ingår i arbetet.

Förutom ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter så erbjuder vi kompetensutveckling, flexibla arbetstider och ett gediget paket av personalförmåner.
Vi investerar i vår personal vad det gäller välbefinnande, ledarskap och hållbarhet.

Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag: Customers, Renewal, Excellence and People utgör grunden för allt vi gör på Valmet

Övrig information
Start: Omgående enligt överenskommelse, uppsägningstid beaktas.
Omfattning: Heltid
Placering: Karlstad, Lamberget

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Raquel Bohn Stoltz, Manager, Laboratory, Process Engineering: +46 76 639 8207 eller Jonas Saetheråsen Manager, Process Engineering +46 70 565 6934

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. 

Join the team! www.valmet.com/careers 

 

 

Dela detta jobb

Laboratory Technician/Laboratorieingenjör

Valmet AB