teknikjobb.se

Laboratorieingenjörer

Ort
Utgår

2019-11-03

Ansök nu

Laboratorieingenjörer

Arbetsbeskrivning

Avdelningen Dricksvattenproduktion svarar för dricksvattenberedningen i Göteborgs stad och består av fem enheter; Kontrollrum, Alelyckan, Lackarebäck, El och Laboratorium. Nu söker vi förstärkning med Laboratorieingenjörer till vårt vattenlaboratorium på Lackarebäcks vattenverk.

På vattenlaboratoriet arbetar ca 20 medarbetare, i nära kontakt med driftverksamheten på vattenverken och distributionsnätet, med att övervaka vattenkvalitén för invånarna i Göteborg. För att säkra vattenkvalitén arbetar enheten med provtagning och analys på vatten genom hela kedjan från råvattnet genom beredningsprocesserna på vattenverken och slutligen framme hos brukarna. Arbetet bedrivs med bland annat våtkemiska analyser, fotometri, kromatografi, masspektrometri, flödescytometri, fluorescensmikroskopiering samt mikrobiologiska odlingsmetoder. Laboratoriets kvalitetssystem baseras på ISO 17025 och är ackrediterat av SWEDAC.

Som laboratorieingenjör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att praktiskt delta i den dagliga analysverksamheten tillsammans med kompetenta kollegor. Rollen innebär att du kommer arbeta med provtagning, fysikalisk-kemiska/mikrobiologiska analyser samt analysrapportering och kundkontakt. Du kommer även att hantera avvikelser, göra riskbedömningar samt utföra olika typer av kvalitetsarbete.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna. Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har treårig universitets eller högskoleutbildning med inriktning kemi eller mikrobiologi, gärna med fokus på vattenanalys. Tjänsten kräver att du har körkort samt är simkunnig då provtagning vid öppen vattenyta förekommer. Tjänsten är säkerhetsklassad.
Praktiskt erfarenhet av laborativt arbete är meriterande, gärna inom ackrediterad verksamhet och även utbildning inom området vatten-/miljöanalys.

För att bli framgångsrik i rollen som laboratorieingenjör ser vi att du har en analytisk förmåga då du ska kunna dra relevanta slutsatser från analysresultat, ha förståelse för de olika analytiska instrument som används på laboratoriet samt kunna felsöka om analyserna inte går som väntat. Vidare ser vi att du är noggrann i ditt arbete då vi arbetar på en hög detaljnivå och ska hålla god kvalité på de resultat som rapporteras ut till våra kunder.

På laboratoriet roterar vi mellan olika arbetsuppgifter flera gånger per år vilket betyder att vi arbetar i hela labbet. Det krävs även ett nära samarbete med dina kollegor för att klara av de olika arbetsuppgifterna, vi ser därför att du trivs med att samarbeta. Arbetet är varierande vilket kräver att du kan anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.

Då tjänsten innehåller administrativa uppgifter samt att både svenskt och engelskt fackspråk används ser vi att du kan uttrycka dig i tal som i skrift i dessa språk.

Låter tjänsten intressant? Sök idag!

Övrig information

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsvillkor
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2020-02-01. Eller enligt överenskommelse
Kontaktpersoner
Agneta Jonasson
Kvalitetsansvarig
Telefon: 031-3687066
Fackliga företrädare
Dragana Bogovac
Vision
Telefon: 031-3687319
Marcus Gjertz
SACO
Telefon: 031-3687065

Dela detta jobb

Laboratorieingenjörer

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad