teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Laboratorieingenjör till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Laboratorieingenjör till VA SYD

Vill du vara med och leda utvecklingen för hög vattenkvalitet? På Laboratoriet analyserar vi näringsäm-nen och miljöpåverkande ämnen för en bättre miljö. Intresserad? Läs vidare!

Din kommande roll
I rollen som laboratorieingenjör ansvarar du för att:

 • Utföra fysikaliska och våtkemiska rutinanalyser av bland annat avloppsvatten och slam

 • Genomföra validering av metoder liksom optimering av instrument och mjukvaror

 • Arbeta med kvalitets-, dokumentations- och utvecklingsarbete. Vårt laboratorium är ackrediterat enligt ISO17025:2018.

Laboratorieenheten ingår i Produktionsavdelningen men arbetar som en servicefunktion till de flesta av VA SYDs avdelningar. Enheten består av tre laboratorier placerade i Lund och Malmö och den aktuella tjänsten är placerad på Sjölundalaboratoriet i Malmö där du ingår i en grupp på 8 kollegor som rapporterar till gruppchefen för laboratoriet inom avloppsvatten. 

Vi erbjuder
Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Du erbjuds bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Våra arbetstider är normalt kl. 7.00-15.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen. 

Vem är du?
För att klara vårt uppdrag nu och i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet. Detta innebär bland annat viljan att stå bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

För att passa för rollen värdesätter du en tydlig kommunikation och är lyhörd, med hög fokus på att leverera resultat, i tid. På laboratoriet har vi dagliga deadlines och våra kunder har ofta behov av snabba svar vilket kräver ett arbetssätt som präglas av både effektivitet och noggrannhet.

För att trivas i rollen värderar du samarbete mellan kollegor och du är naturligt en person som bidrar till god stämning i arbetsgruppen.

Din erfarenhet
VA SYD söker dig som:

 • Har högskole- eller universitetsutbildning inom kemi eller miljö, eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • Har erfarenhet från arbete i laboratorium (ackrediterat laboratorium är meriterande)

 • Har svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)

 • Kan uttrycka sig väl på svenska i både tal och skrift

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen in med din ansökan redan idag!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Laboratorieingenjör till VA SYD

VA SYD