teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Laboratorieingenjör till Laboratorieenheten

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Laboratorieingenjör till Laboratorieenheten

Vill du vara med och leda utvecklingen för hög vattenkvalitet? På Laboratoriet analyserar vi näringsämnen och miljöpåverkande ämnen för en bättre miljö. Låter det intressant? Då kan du vara vår nya laboratorieingenjör!

Det här handlar jobbet om

I rollen som laboratorieingenjör ansvarar du för att:

  • Utföra våtkemiska och fysikaliska analyser på avloppsvatten, jord och slam.
  • Analysera metaller med hjälp av ICP-MS och utföra kromatografiska analyser (GC). 
  • Metod- och instrumentansvar 
  • Genomföra validering av metoder liksom optimering av instrument och mjukvaror. Validering och optimering är kontinuerligt pågående för att hela tiden förbättra och rationalisera vårt arbete
  • Arbeta med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vårt laboratorium är ackrediterat enligt ISO17025:2018

Laboratorieenheten ingår i Produktionsavdelningen men arbetar som en servicefunktion till de flesta av VA SYDs avdelningar. Enheten består av tre laboratorier placerade i Lund och Malmö och den aktuella tjänsten är placerad på Bulltoftalaboratoriet i Malmö där du ingår i en grupp på 11 kollegor som rapporterar till gruppchefen. 

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Som laboratorieingejör ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Arbetet sker i våra moderna lokaler vilket ger en bra och trevlig arbetsmiljö. För att möta vårt intresse för miljön och omvärldens krav på kvalitet och effektivitet har vi renodlat våra laboratorier för dricksvatten-, avloppsvatten- och miljöanalyser. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Du erbjuds bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. 

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

För att trivas i rollen är du noggrann, arbetar strukturerat och tar ansvar för såväl dina egna som arbetsgruppens arbetsuppgifter. Du har en god problemlösningsförmåga och analyserar situationer för att identifiera lösningar. Viljan att samarbeta med andra och att bidra till en god stämning är högt värderat. Som laboratorieingejör kan du hantera perioder med högt tempo och vara både modig, resultat- och relationsorienterad. Våra kunder har ofta behov av snabba svar vilket kräver ett flexibelt, effektivt och noggrant arbete. 

Tjänsterna är säkerhetsklassade vilket innebär krav på godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll. 

Dina erfarenheter

Rollen som laboratorieingenjör kräver att du har:

  • 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i labbmiljö, mer erfarenhet är meriterande
  • Högskole- eller universitetsutbildning med inriktning kemi eller motsvarande
  • Kan uttrycka sig väl på svenska i både tal och skrift 

Utöver detta så är det meriterande om du har erfarenhet av analysarbete. Erfarenhet inom kvalitetssystem ISO 17025 samt utveckling av nya analysmetoder är också önskvärt. Det är även meriterande att ha arbetat i ackrediterat laboratorium. 

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Laboratorieingenjör till Laboratorieenheten

VA SYD