teknikjobb.se

Laboratorieingenjör/Laboratorieassistent – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Laboratorieingenjör/Laboratorieassistent – Forsmarks Kraftgrupp

Kemienheten på Forsmarks Kraftgrupp svarar bland annat för alla kemirelaterade frågor och radioaktivitetsmätningar vid verkets tre block. Kemienheten har ca 25 anställda fördelade på grupperna driftövervakning och kemispecialister.

Vi söker nu laboratorieingenjörer till driftövervakningsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp.

 

Arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör svarar du för den kemirelaterade processövervakningen för anläggningarna. För rutinmässiga analyser används i huvudsak IC, ICP, GC, AAS, spektrofotometer, titrersystem, alfa-, beta-, gammaspektrometri, TOC och löst syre.

En viktig del i arbetet är att underhålla, utveckla och validera dessa instrument samt metoder så att riktiga bedömningar och redovisningar av processen kan utföras.

Bra provtagning och analyser i kombination med goda processkunskaper är grundpelarna för att kemiverksamheten skall lyckas med målet att kunna identifiera och följa förändringar i processen samt förklara och förutse konsekvenser.

 

Kvalifikationer

Du är antingen högskoleingenjör med kemiinriktning, biomedicinsk analytiker eller så har du gymnasieutbildning med erfarenhet och kemikompetens. Vi värdesätter om du har några års arbetslivserfarenhet. Vi uppskattar även om du har arbetat med, samt utfört utveckling av analysinstrument, metoder och provhantering. Har du erfarenhet inom processindustrin ses detta som meriterande.

Som person är du kvalitetsmedveten, strukturerad, flexibel och serviceinriktad. Du är stabil och kan hantera stressiga situationer. Arbetssättet inom enheten förutsätter förmåga att arbeta i en dynamisk grupp där verksamheten snabbt kan växla beroende på processituationen. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och gör dig förstådd på engelska både i tal och skrift.

 

Vi erbjuder dig

Forsmarks Kraftgrupp AB har cirka 1200 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

 

Placeringsort

Forsmark

Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid – du jobbar helt enkelt på bussen.

 

Kontakt

Information om tjänsten – Rekryterande chefer Patrik Larsson tfn 070-648 17 92 eller Maria Berglund tfn 072-729 13 47.

Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson tfn 076-136 47 32.

 

Fackliga representanter

Akademikerna – André Hellberg

Ledarna – Anneli Persson

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – Conny Hallberg

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

 

Välkommen med din ansökan senast den 17 november 2019

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

 

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har cirka 1200 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

 

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Dela detta jobb

Laboratorieingenjör/Laboratorieassistent – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB