teknikjobb.se

Laboratorieingenjör

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Laboratorieingenjör


Laboratorieassistent/Laboratorieingenjör – Forsmarks KraftgruppÄr du kvalitetsmedveten och har kemikompetens? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida 

 


https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nu söker vi en Laboratorieingenjör till driftövervakningsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp.
Om jobbet

Kemienheten på Forsmarks Kraftgrupp svarar bland annat för alla kemirelaterade frågor och radioaktivitetsmätningar vid verkets tre block. Kemienheten har ca 30 anställda fördelade på grupperna driftövervakning och kemispecialister.Som laboratorieingenjör svarar du för den kemirelaterade processövervakningen för anläggningarna. För rutinmässiga analyser används i huvudsak IC, ICP, GC, AAS, spektrofotometer, titrersystem, alfa-, beta-, gammaspektrometri, TOC och löst syre. En viktig del i arbetet är att underhålla, utveckla och validera dessa instrument samt metoder så att riktiga bedömningar och redovisningar av processen kan utföras.

Bra provtagning och analyser i kombination med goda processkunskaper är grundpelarna för att kemiverksamheten skall lyckas med målet att kunna identifiera och följa förändringar i processen samt förklara och förutse konsekvenser.
 


Om dig

Du är antingen högskoleingenjör med kemiinriktning, biomedicinsk analytiker eller så har du gymnasieutbildning med erfarenhet och kemikompetens. Vi värdesätter om du har några års arbetslivserfarenhet. Vi uppskattar också om du har arbetat med, samt utfört utveckling av analysinstrument, metoder och provhantering. Har du erfarenhet inom processindustrin ses detta som meriterande.Som person är du kvalitetsmedveten, strukturerad, flexibel och serviceinriktad. Du är stabil och kan hantera stressiga situationer. Arbetssättet inom enheten förutsätter förmåga att arbeta i en dynamisk grupp där verksamheten snabbt kan växla beroende på processituationen. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och gör dig förstådd på engelska både i tal och skrift.
 


Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
 


På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
 


Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.Läs gärna mer om vår verksamhet www.vattenfall.se/forsmark
 


Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Patrik Larsson tfn 070-648 17 92.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com
 


Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Ingela Samuelsson, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Conny Hallberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
 


Placeringsort: Forsmark
 


Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober 2021
 
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
 


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.Location: Östhammar

 

 

 

 

Dela detta jobb

Laboratorieingenjör

Vattenfall AB