teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

LKAB is an international and high-tech mining and minerals group that mines and upgrades the unique iron ore of northern Sweden for the global steel market. Sustainability is core to our business and our ambition is to be one of the industry’s most innovative, resource-efficient and responsible companies. The group had sales of about SEK 31 billion in 2019 and employs about 4,300 people in 12 countries. Other group business include industrial minerals, drilling systems, rail transport, rockwork services and property management.

Om tjänsten

Är du en person som gillar att analysera och utveckla och kan tänka dig att jobba i en undersökande miljö med kvalité och produkt som fokus?

Nu söker vi till Kemiska laboratoriet som är en del av Sektionen NMQ (Norra Malmförädling Kvalitetsservice) i Kiruna en Laboratorieingenjör.

Kemiska laboratoriet består av tre avdelningar Miljöanalys, Våtkem och Röntgenlab som jobbar med bl a vattenprover, kemiskt innehåll och titrering för att ta fram järnhalter. I din roll som laboratorieingenjör kommer du ansvara för kvalitén med avseende på kontrollprogram, mätosäkerhet och avvikelsehantering och du kommer jobba med förbättringsarbete, provningsjämförelser och utveckling av nya metoder. Du kommer även fördjupa dig i funktion och handhavande av laboratorieutrustning och instrument och på det sättet stödja laboratoriet i den dagliga verksamheten men även genom att handleda och genomföra utbildningar för laboratoriepersonalen. Det ingår även att genomföra undersökningar och utredningar åt interna och externa kunder samt kundfokuserade aktiviteter som till exempel presentation av laboratoriet. En del av arbetet består även av praktiskt laboratoriearbete. Arbetet sker i ett nära samarbete med laboratoriepersonal, övrig personal inom sektionen samt kunder.

Exempel på praktiska arbetsuppgifter inkluderar:

• Kontrollera att rätt metoder följs, förbättra befintliga metoder och utveckla nya metoder.
• Validera instrument och metoder samt beräkna mätosäkerhet för laboratoriets metoder.
• Agera som kvalitetsledare för ackrediterad verksamhet samt ställföreträdande teknisk ledare.
• Ge slutgiltigt godkännande för analyser utförda på prover som kräver speciell granskning, tolkningar, bedömning och utlåtande som till exempel dricksvattenprover och skeppningsprover till slutkunder.

Dina kvalifikationer

Civilingenjör inriktning mot kemi/mineralogi eller annan inriktning som anses vara lämplig.
Du får gärna ha erfarenhet av laborativt arbete och känna dig bekväm med att jobba med kvalitetsfrågor. Erfarenhet av LKABs produktionsprocesser är meriterande, dock inget krav.

För att du ska trivas i rollen ska du var analytiskt lagd och tycka om ett varierande arbete med delar som problemlösning och utveckling av arbetssätt och rutiner. Du ska vara en strukturerad och noggrann person och du ska känna dig trygg med att kommunicera, handleda och driva arbetet framåt i samarbete med andra.

Det är viktigt att du är bra på problemlösning och är flexibel och praktisk i ditt arbetssätt.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global och konkurrensutsatt marknad.

Vi vill se dig växa hos oss och därför vill vi ge dig utvecklingsmöjligheter. Hos oss finns det tydliga karriärvägar och vi erbjuder dig kompetensutveckling, kurser och konferenser inom ditt område.

Vi erbjuder dig även friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra förmåner.

Övrig information

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök senast 6 december via lkab.com/karriar

För mer information om tjänsten kontakta Christina Söderlund, Produktionschef Kemikaliska laboratoriet tel. 070 384 22 34

Fackliga representanter:
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508
Björn Åström för Akademikerföreningen, bjorn.atrom@lkab.com, 0980-62239

Laboratorieingenjör

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-12-06

Ansök nu

Dela detta jobb