teknikjobb.se

Laboratoriechef till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Laboratoriechef till VA SYD

Vill du leda och utveckla laboratorieverksamheten på VA SYD för att möta samhällets utmaningar inom vattenområdet? Du ska du läsa vidare - vi söker en laboratoriechef!

Din kommande roll

Laboratorieenheten servar hela VA SYD med laboratorietjänster och provtagning. För att nå verksamhetsmålen krävs ett resultatorienterat och effektfullt ledarskap där du och dina underställda gruppchefer tar fullt ansvar och ägarskap för VA SYDs utveckling och målarbete. Rollen innebär att leda och säkerställa långsiktigheten i en verksamhet i förändring och samtidigt upprätthålla kvalitet i den löpande driften. I rollen som laboratoriechef möter du medarbetarnas behov av stöd, ledning och skapar laganda med en utvecklingsinriktad och positiv kultur.

I rollen som laboratoriechef ingår:

 • Personalansvar för 2 gruppchefer och 4 specialister inom enhetsövergripande gruppen ’Stöd och Kvalitet’, som inkluderar kvalitetsansvarig, verksamhetssamordnare och systemförvaltare.

 • Ansvar för att utveckla verksamheten och kompetensen hos enhetens 30 medarbetare.

 • Driva arbetet i Laboratorieenhetens ledningsgrupp samt bidra i arbetet i Produktionsavdelningens övergripande ledningsgrupp.

 • Övergripande ansvar för budget och investeringar; inköp samt prissättning av analyser och provtagning

 • Arbetsmiljöansvar, som delvis är delegerat till gruppchefer.

 • Ansvara för efterlevnad av kvalitetssystemet och handläggning av avvikelser, samt vara ställföreträdande kvalitetsansvarig

 • Resursplanering; t ex bemanning, lokaler, utrustning och system som är nödvändiga för att utföra laboratorieaktiviteterna.

 • Omvärldsbevakning för att utveckla verksamheten och möta kundernas behov.

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Laboratorieenheten består av tre laboratorier i Lund och Malmö. Dessa är ackrediterade enligt kvalitetsledningssystemet ISO 17025. Enhetens arbete innefattar många kontaktytor inom och utanför VA SYD, exempelvis med andra VA-organisationer och laboratorier inom andra företag eller på universitet. Inom enheten drivs utvecklingsprojekt med målet att möta framtidens krav på analyser inom VA-branschen. 

Organisatoriskt ingår Laboratorieenheten i Produktionsavdelningen har ansvar för VA SYDs produktionsanläggningar inom dricksvatten och avloppsrening, samt tillhörande anläggning för styrning och reglering av ledningsnätet.

Vem är du?

Vi söker dig som leder efter vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Vi söker även dig som vill driva och utveckla ledningsteamet med förmågan att omsätta övergripande koncept till konkreta processer, rutiner och arbetssätt. Som ledare har du ett tydligt situationsanpassat ledarskap och är trygg att i chefsrollen självständigt driva enheten framåt med uthållighet och entusiasm. Som person har du en positiv lösningsorienterad inställning, med service och affärsmässighet i fokus mot kunder och kollegor. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet 

Dina erfarenheter

Du som söker har:

 • högskoleutbildning som ingenjör eller inom naturvetenskap, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet

 • flerårig erfarenhet av att leda medarbetare och att arbeta i en ledningsgrupp, gärna inom process- eller läkemedelsindustri, då fokus i vår drift ligger på att utveckla våra nuvarande processer

 • svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Laboratoriechef till VA SYD

VA SYD