teknikjobb.se

Som en del av Höga kusten kan Örnsköldsviks södra pastorat erbjuda en storslagen natur och miljö med möjlighet till upplevelser i alla former och under alla årstider. Geografiskt sträcker sig pastoratet från havet in mot fjällen, dessutom tar Botniabanan oss snabbt till närliggande kuststäder.

Örnsköldsviks södra pastorat är under uppbyggnad, tre pastorat med sju församlingar går samman för att från den 1 januari 2022 verka som Örnsköldsviks södra pastorat. Vi blir därmed ett av de större pastoraten i Härnösands stift med cirka 24 000 medlemmar, ett hundratal anställda samt många förtroendevalda och ideella medarbetare.

Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar och inte minst, engagerade medarbetare. Vår målsättning är att vara en öppen gemenskap med möjlighet att växa i tron på Jesus Kristus.

Vi bedriver ett mycket aktivt arbete med barn och ungdomar, förskole- och fritidsverksamhet, ett aktivt kör- och musikliv samt diakonal verksamhet med många möjligheter till gemenskap.

Vi söker dig som vill vara med på denna spännande resa med en kyrka i framkant. Som kyrkoherde blir du en viktig kugge i utformandet av det nya pastoratet. Du brinner för att leda och utveckla såväl verksamheten som medarbetarna. Du är en lyhörd och tydlig strateg med god organisatorisk förmåga. Du har förmågan att ta ansvar och fatta beslut, men även att delegera. Vi värdesätter en hög kommunikativ förmåga och ett engagerande och inspirerande sätt.

Du är en kyrkoherde, tryggt förankrad i vår Lutherska kyrka, som vill vara både ledare och chef. Du bör ha erfarenhet av ledarskap i större sammanhang, vara trygg i förändringsprocesser, uppskatta samverkan och vara väl insatt i såväl ekonomi- som HR-frågor. Som kyrkoherde är du synlig i verksamheten och har breda kontaktytor med stift, kommun, media och andra nätverk.

I vårt nya pastorat utgör du en viktig frontperson och en andlig ledare. Det förutsätter att du har hög social kompetens, förmåga att möta människor både enskilt och i större sammanhang. Det är viktigt att du har ett driv och ett intresse av att göra din röst hörd i samhällsdebatten.


Vi förutsätter att du uppfyller Svenska kyrkans krav på en kyrkoherde.
Körkort och tillgång till egen bil krävs.

 

LÅTER DET INTRESSANT?

Kontaktperson
Välkommen att kontakta Ulla-Britt Sundin, ordförande i interimsstyrelsen för det nya pastoratet. Hon nås på tel 070-530 11 23.


Fackliga kontaktpersoner:
KyrkA: Håkan Stiberg tel 070-224 78 43
Vision: Robert Nordlund tel 0730-72 72 19.

 

Din ansökan skickas senast den 20 december 2020,
via e-post till ulla-britt.sundin@svenskakyrkan.se eller via post till Ulla-Britt Sundin, Själevad Mo och Björna pastorat, Box 54, 894 22 Själevad.

FAKTA

Örnsköldsviks södra pastorat kommer att ingå i Härnösands stift och bestå av församlingarna Själevad, Mo, Björna, Nätra, Sidensjö, Anundsjö och Skorped.
Pastoratet träder i kraft den 1 januari 2022.


Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och avböjer erbjudanden om rekryterings- eller annonstjänster.

Kyrkoherde till Örnsköldsviks södra pastorat

Företag Svenska Kyrkan
Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-20

Ansök nu

Dela detta jobb