teknikjobb.se

Kvantitativ analytiker

Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-01

Ansök nu

Kvantitativ analytiker

Vi söker en kvantitativ analytiker som välkomnas till en arbetsplats som erbjuder en kapitalförvaltnings alla delar. Du får arbeta tillsammans med mycket kompetent personal med varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Vårt fokus är att skapa största möjliga värde i förvaltningen på ett hållbart sätt. Har du ett brinnande intresse för finansiella marknader och portföljkonstruktion? Sök tjänsten redan idag!   

Om jobbet 

I rollen som kvantitativ analytiker kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av analytiskt arbete till stöd för den strategiska allokeringen och portföljkonstruktion. Du kommer stödja allokeringschefens arbete med fokus på att skapa väldiversifierade och robusta portföljer med så hög riskjusterad avkastning som möjligt.  

Som kvantitativ analytiker kommer du ingå i en rad olika projekt med många kontaktytor inom kapitalförvaltningen vilket ger en kombination av teamarbete och självständigt arbete. För att lyckas i rollen måste du som sökande ha förmågan att driva ditt resultat mot uppsatta mål och prestera när korta deadlines uppstår. Därför ser vi proaktivitet och ett självledarskap som ledord för rollen, du kommer rapportera till Investeringschefen.  

Vem är du?  

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom matematik eller statistik. Du är analytisk lagd god programmeringsvana i Matlab eller motsvarande. Har du tidigare erfarenhet av finansmarknaden och portföljkonstruktion ser vi det som mycket meriterande. Vidare har du mycket goda språkkunskaper i både svenska och engelska, samt en kommunikativ förmåga och vana av att presentera ditt resultat för andra.  

Som person är du nyfiken, engagerad och kommunikativ. Du trivs i en roll där du får samarbeta med andra samtidigt som du gillar att arbeta självständigt. Du är van vid att arbeta med deadlines och prestera mot uppsatta mål.  

Om oss 

Kapitalförvaltningsenhetens uppdrag är att skapa hög avkastning på ett ansvarsfullt och begripligt sätt för Länsförsäkringar AB och Tradlivs placeringsportföljer. Enheten Investering har det övergripande ansvaret för våra portföljer. Vi ansvarar för marknadsanalys, portföljkonstruktion, fondutvärdering samt implementering av vår investeringsfilosofi.  

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Mer information och ansökan 

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.  

Kontaktperson

Anna Öster 

Chef

08-588 415 64

Linnéa Niklasson 

Facklig representant Forena

08-588 413 81

Christina Berg 

Kontaktombud SACO

08-588 410 43

Dela detta jobb

Kvantitativ analytiker

Länsförsäkringar AB