teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kundtekniker Mätning – Gotlands Elnät AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-02-20

Ansök nu

Kundtekniker Mätning – Gotlands Elnät AB

Här kommer du att arbeta

Att jobba i energibranschen innebär att du får vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Geab, som är en del av Vattenfallkoncernen, ska ge förutsättningar för ett hållbart Gotland och vi är fast beslutna att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation. Klimatet är vår mest spännande utmaning inför framtiden. Tillsammans kan vi göra skillnad och vi behöver dig för att nå dit.
 
Din roll

Som Kundtekniker är ditt huvudsakliga uppdrag att säkerställa korrekt mätning och insamling av mätvärden som lever upp till gällande regler och krav för elmarknadens aktörer. I det ingår att säkerställa att korrekt mätdata och information om mätare inkommer. Du kommer ansvara för att en fungerande mätare och infrastruktur finns för anläggningar som är i förvaltningsskede eller skall anslutas till elnätet.
  
Dina arbetsuppgifter:

 • Montering av mätutrustning för energi.
 • Inkoppling och urkoppling av el för distribution i distributionsnätet, inklusive tillfälliga anläggningar.
 • Avkoppling av kundanläggning vid ex bristande betalning eller på kunds begäran.
 • Kvalitetskontroll av kundanläggning och elkraftsanläggning.
 • Kvalitetskontroll av mottagningsförhållanden i gsm/gprs-nätet samt åtgärdande av upptäckt felkälla.
 • Störningsanalys, utredning och åtgärdande av fel i elkraftsanläggningar, kundanläggningar, distributionsnät samt mätvärden.
 • Utredning av förbrukning på kunds begäran.
 • Kvalitetsanalyser i mätvärdes-/insamlingssystem.
 • Aktivt bidra till förbättrad säkerhet och en bra arbetsmiljö

Du kommer att ingå i ett team av kundtekniker med hög kompetens och god gemenskap. Gruppen består idag av 16 medarbetare, varav 5 Kundtekniker.
  
Vi söker dig som har

 • Minst en 3-årig gymnasieutbildning med eltekniks inriktning, alternativt KY/YH-utbildning med inriktning mot eldistributions- eller elkraftteknik.
 • Säkerhetstänkt samt arbetat med gällande rutiner och säkerhetsföreskrifter samt rapporterar riskobservationer.
 • Flerårig arbetserfarenhet inom installation och kraftnät.
 • Kunskap kring elnätsverksamhet och förståelse för elnätets uppbyggnad.
 • God datorvana och digitalt arbetssätt.
 • Körkort B krävs


Som person ser vi att du tycker om att ta ansvar, är noggrann i ditt arbete och mån om att det du presterar håller hög kvalitet. På Geab sätter vi säkerheten främst, det är därför viktigt att du har högt säkerhetstänk. Du har lätt för att samarbeta med både kollegor och kunder. Hög serviceanda är en viktig egenskap.
  
Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. På Geab jobbar olika yrkesgrupper och generationer sida vid sida. Vi utformar arbetsförhållanden och anställningsvillkor för att underlätta för medarbetare att kombinera arbete, privatliv och föräldraskap. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.
  
Placeringsort

Tjänsten är placerad i Visby.
 
Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef: chef Sara Wilhelmsson tfn 0498-285000. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare: Johan Macdonald, tfn: +46-73-0852763.
  
Fackliga representanter är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64, Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 072-575 65 38.
 
Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan senast den 31 Januari 2022. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall. Urval och intervjuer sker efter slutdatum.
 
Att arbeta inom Geab innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

 

Dela detta jobb

Kundtekniker Mätning – Gotlands Elnät AB

Vattenfall AB