teknikjobb.se

Kravställande specialist inom berg- och geoteknik

Ansök nu

Kravställande specialist inom berg- och geoteknik

Är du en erfaren bergtekniker eller geotekniker och vill arbeta som beställare inom samhällsutveckling? Trafikförvaltningen söker nu en kompetent och engagerad kravspecialist inom banunderbyggnad.

Om tjänsten
Stockholm växer och inom trafikförvaltningen pågår en mängd nya investerings- och utvecklingsarbeten. Trafikförvaltningen och sektion Infrastruktur är anläggningsägare för Stockholms kollektivtrafiks spår- och järnvägsinfrastruktur och ansvarar för att förvalta och vidareutveckla densamma. Sektionens mål är att säkerställa hög tillförlitlighet och säkerhet i trafiken.

Som specialist inom bergteknik är du ett stöd till våra teknikförvaltare samt fungerar som kravställare i investeringsprojekt. Det innebär att du exempelvis medverkar vid utredningar samt granskar underhållsleverantörers åtgärdsförslag avseende bergschakt, bergslänter och bergtunnlar. Du är även stöd i framtagandet av förfrågningsunderlag för entreprenader och bidrar med rådgivning och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden. 

Du får bl a jobba med att:
- Delta i strategiska utvecklingsprojekt med framtagning av projektspecifika systemkrav
- Delta i förstudier och sammanställa utredningar och rapporter
- Ta fram riktlinjer och andra styrande dokument samt ansvara för teknisk dokumentation inom specialistområdet
- Verka som sakkunnig kravställare i ombyggnads-, upprustnings- och nybyggnadsprojekt samt hantera och godkänna eventuella beslut om avsteg från kravställningen
- Delta i ibrukstagandebesiktningar (mestadels förlagda på obekväm arbetstid) 

Du kommer även arbeta med teknisk omvärldsbevakning samt representera trafikförvaltningen i relevanta branschorganisationer.

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

- SL Access-kort
- Löneväxling till pensionen
- Flextid
- Goda möjligheter till kompetensutveckling
- Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. 

Vad vi söker efter
För att trivas i rollen har du en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och självgående. Du arbetar strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig. Du behöver även ha ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Vi söker dig som:
-    har högskoleutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, med inriktning mot bergteknik, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenhet är likvärdigt
-    har flerårig erfarenhet inom teknikområdet från infrastrukturprojekt både i projekterings- och i byggskedet
-    har erfarenhet av att bedöma utredningar, arbetsinsatser och kostnader från projekterande konsulter
-    har erfarenhet av att upprätta och förvalta styrande regelverk

Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av programvaror såsom Geosuite och har arbetat med geotekniska fältarbeten och konstruktioner i mark.  

Information och ansökan
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jörgen Larsson, tfn 08-686 3007. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 3368. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. 

Sista ansökningsdag är 2020-08-16. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdagen. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin. 

Nyckelord: Geoteknik,  banunderbyggnad, underbyggnad, berg, bergteknik

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Kontakt
Ulrika Falk 
Rekryterare
contacticon mobile 08-686 3368
Jörgen Larsson 
Gruppchef Bansystem
contacticon phone 08-686 3007

Fackliga representanter
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Referensnummer
170818

Dela detta jobb

Kravställande specialist inom berg- och geoteknik

Trafikförvaltningen, Region Stockholm