teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kravställande Brandspecialist

Ort
Utgår

2022-01-24

Ansök nu

Kravställande Brandspecialist

Trafikförvaltningen, Trafikavdelningen, Järnväg

Trafikförvaltningen, utvecklar, bygger och förvaltar stationer, fastigheter, depåer och infrastruktur åt Stockholms invånare och ägare. Här gör varje medarbetare skillnad för en attraktiv och säker kollektivtrafik i ett hållbart trafiksystem. Nu söker vi en kravställande Brandspecialist som vill fortsätta utveckling av våra tillgångar avseende brandskydd. Vill du följa med oss på vår kollektiva resa framåt?

Om tjänsten

I rollen är du kravställare inom brandskydd-och utrymningsfrågor i samband med planering och utförande av projekt, både gällande ny- och reinvesteringar. Det innebär att du kommer att delta i och göra skillnad inom omfångsrika och samhällsviktiga uppdrag och projekt. I rollen ingår även att arbeta med långsiktiga strategier samt medverka i framtagning av riktlinjer och säkerhetsbestämmelser avseende brandskydd och utrymning. Du kommer att tillhöra en grupp om nio personer inom sektion Fastighet som arbetar med kravställning till stöd för olika delar inom trafikförvaltningen. Ditt uppdrag kommer vara viktigt för samtliga Stockholmare som reser i kollektivtrafiken.

Du får bland annat jobba med:

 • Kravställning, uppföljning, framtagande av styrande dokument, leda möten och riskworkshopar, analysera händelser, granska och kommentera handlingar, prioritera arbetsuppgifter och åtgärder, samverka internt och externt

 • Strategier för att uppnå målet med att få kontroll på brandskyddet i Trafikförvaltningens anläggningar.

 • Att stödja i brandfrågor i tidiga skeden, både i projekt och i förvaltning.

 • Att trafikförvaltningens riktlinjer och säkerhetsbestämmelser avseende brand kontinuerligt ses över och förbättras.

 • Att stödja Trafikförvaltningens affärsförvaltare med kompetens vid regelbundna avtalsuppföljning inom området systematiskt brandskyddsarbete.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen är du en drivande person som har förmågan att bygga relationer. Du har en god självinsikt och ser problemlösning som en möjlig väg framåt. I ditt arbete ser du även den affärsmässiga sidan av de utmaningar som du kan komma att möta.

Vidare har du:

 • Brandingenjörsutbildning eller civilingenjör riskhantering

 • Goda kunskaper om lagar och regelverks tillämpning inom fackområdet

 • Erfarenhet inom projektering av byggnadstekniskt brandskydd för byggnader, anläggningar eller infrastrukturobjekt.

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet från offentlig verksamhet, räddningstjänst, försäkringsbolag eller industri

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Göran Petersson, tfn 08-123 330 45. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 070-786 38 79. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 24 januari. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

"Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion."

Läs mer om Region Stockholm på regionstockholm.se

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Fast månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2022/10

Kontakt

 • Anna Papatziamos, 0707863879

 • Göran Petersson, 08-12333045

Facklig företrädare

 • Marita Lönnroth, Vision, 08-123 33 992

 • Amir Sokolovic, SACO, 08-123 33 706

 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-123 13 942

Publicerat

     2022-01-03

Sista ansökningsdag

     2022-01-24

Dela detta jobb

Kravställande Brandspecialist

Trafikförvaltningen, Region Stockholm