teknikjobb.se

Kravsamordnare – Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Kravsamordnare – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarsystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
Enhet UK består av 24 medarbetare som arbetar med kravhantering och säkerhetsredovisning för SKB:s befintliga och kommande anläggningar. Utöver ansökan för slutförvar för använt kärnbränsle har SKB ansökt om att bygga ut den befintliga anläggningen för låg- och medelaktivt radioaktivt avfall (SFR) för att kunna ta emot rivningsavfall från de svenska kärnkraftverken.

Vi söker nu en kravsamordnare som kan arbeta operativt med kravhanteringen i projekt SFR-utbyggnad samt med utvecklingen av ett företagsgemensamt arbetssätt för kravhantering.

Vad du kommer att göra

 • Ansvara för Projekt SFR-utbyggnads övergripande struktur och omfattning av kravhantering, verifiering och validering samt kravdatabas
 • Ansvara för genomförande av systematisk kravhantering i projektet
 • Stödja delprojektens arbete med kravhantering, ändringshantering, verifiering och validering i samband med riskanalyser, konstruktionsgranskning och uppförande
 • Samordna kravhanteringen i projektet med andra projekt
 • Delta i framtagning och uppdatering av SKB:s företagsgemensamma kravinstruktioner

Vi söker dig som har

 • erfarenhet av arbete med kravhantering
 • erfarenhet av verifiering och validering

Du är positiv och drivande. Du har god analytisk förmåga att strukturera information och kan formulera tydliga krav i skrift. God samarbetsförmåga är viktig eftersom du kommer att samverka med många olika projektmedlemmar.

Det är meriterande om du har

 • arbetat som valideringsledare
 • erfarenhet av ledningssystem och kvalitetsarbete
 • erfarenhet av anläggningsändringsprojekt och känner till olika anläggningsskeden, till exempel driftskede och byggskede
 • erfarenhet av arbete i kravdatabaser
 • kunskap om kärnkraftsbranschen och är förtrogen med SSM:s föreskrifter eller har arbetat inom en annan bransch med hög andel myndighetskrav

Varför välja oss
Hos oss får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Adam Annell, 070-792 71 90
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar eller Solna

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 31 januari 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Kravsamordnare – Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB