teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kraftsystemsspecialist - Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-18

Ansök nu

Kraftsystemsspecialist - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vill du vara med och utforma morgondagens moderna digitala elnät, som möjliggör resan mot ett fossilfritt liv? Vi söker nu en kraftsystemsspecialist till en ny Teknikavdelning inom Vattenfall Eldistribution! 

Avdelningens uppdrag är att ansvara för den tekniska utformningen och utvecklingen av elnätets anläggningar. Eldistribution står inför stora investeringsökningar de kommande åren och det är viktigt att utveckla våra nya anläggningar sa att de kan uppföras resurs- & kostnadseffektivt samtidigt som dom är klimatmässigt hållbara och robusta. Om du vill vara med och utveckla morgondagens anläggningar så är det här jobbet för dig!
 
Avdelningen för Anläggningsutveckling består idag av 10 specialister och vi behöver bli fler! Vi bidrar till att utveckla elnätet i takt med samhällsutvecklingen och förädlar våra tekniskt styrande dokument så att vi kan bygga effektivt och skapa ett förvaltningsbart framtida nät.
 
Du kommer att driva och koordinera olika tekniska utredningar och utvecklingsprojekt, främst inom lokalnät. En annan viktig del är att ansvara för tekniska kravspecifikationer samt besluta om tekniska avsteg. För att hålla dig uppdaterad inom ditt yrkesområde behöver du även omvärldsbevaka inom teknisk anläggningsutveckling och inom ditt ansvarsområde.
Resor kan förekomma i tjänsten.

Du kommer att

  • Driva och kravställa tekniska utvecklingsprojekt från start till avslut
  • Omsätta resultatet från tekniska utvecklingsprojekt och utredningar till krav i tekniska dokument och att sedan kunna kommunicera och även förankra och implementera förändrade krav till interna och externa intressenter.
  • Ta tillvara på erfarenhet för en effektivare anläggningsutformning
  • Delta i externa och interna tekniska arbetsgrupper gällande anläggningsutformning
  • Utveckla, skapa och förvalta tekniska riktlinjer och kravspecifikationer för lokalnätsanläggningar

Vi söker dig som
 
Vi söker dig som har elkraftsutbildning på högskolenivå och minst 5 års erfarenhet av elkraftsbranschen. Med det så tar du med dig goda kunskaper inom elbranschens lagar, krav och riktlinjer. Du har kunskap om lokalnätets olika delar och vad som krävs för att få en hög leveranskvalitet. Du är sedan tidigare van vid att formulera och konkretisera tekniska krav, men även tolka standarder och föreskrifter till styrande dokument. I din kommunikation hanterar du svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Då du i denna roll kommer vara med och jobba långsiktigt med elnätets utformning, så ser vi det som viktigt att du har ett strategiskt tänk. Du är inte rädd för djupdykningar i olika problem, samt analysera olika typer av data. Du har även en god verbal förmåga och kan förklara komplicerade frågor med enklare ord. Du kommer ofta att arbeta tillsammans med fina kollegor, och vi ser därför att du har god samarbetsförmåga och ser ”laget framför jaget”.

Vi erbjuder dig
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information

Rekryterande chef: Anne Jerresand Pekula, 076-7686715

Rekryterare: Anders Nielsen, 070-0786840

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Kraftsystemsspecialist
 
Placeringsort: Solna eller Trollhättan

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 30 januari!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

 

 

Dela detta jobb

Kraftsystemsspecialist - Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB