teknikjobb.se

Kontrollanläggare Västernorrland – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-09-29

Ansök nu

Kontrollanläggare Västernorrland – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

 

Vill du arbeta självständigt i en roll där du får ta ett eget ansvar? Är du en person som söker efter utvecklingsmöjligheter och vill växa inom din roll? Nu söker Vattenfall Vattenkraft en Kontrollanläggare till produktionsverksamheten med flexibel placering på någon av våra etableringar i Näsåker eller Forsmo.

 

Din roll som Kontrollanläggare

Du kommer att arbeta med underhåll, felsökning, konstruktion, montage, provning och drifttagning av elektrisk utrustning i Vattenfall Vattenkrafts anläggningar. I vissa uppdrag kan du komma att anta rollen som provnings- eller delprojektledare och således finns möjligheten att utvecklas. Du kommer att ingå i ett team som består av elva Kontrollanläggare. Du kommer att arbeta i huvudsak med anläggningar längs Ångermanälven samt i vissa fall längs Indalsälven och Gimån. Efter introduktion kommer du att ingå i beredskapsgruppen som erbjuder tekniskt stöd för avdelningen ”Produktion Syd”.

 

Dina kvalifikationer som Kontrollanläggare

Vi söker dig med högskoleutbildning inom elkraftområdet, alternativt gymnasieutbildning med elkrafts- och/eller vattenkraftteknisk inriktning, eller motsvarande kunskaper. I denna tjänst kommer du bland annat att läsa kretsschema och tabeller, därför är det ett krav att du kan förstå skriftligt material.

 

Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med vattenkraftprocessen, automation och/eller liknande produktionsverksamhet är det meriterande. Då felsökning i datorbaserade styrsystem är vanligt förekommande är det också meriterande om du har sådan erfarenhet sedan tidigare.

 

Arbetet som Kontrollanläggare innebär samtidigt att du behöver ha god förmåga att lösa problem och att du är flexibel i olika situationer. Det är viktigt att du är service- och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra människor. Du måste ha körkort (B) och ha möjlighet att resa i tjänsten. Du talar och skriver både svenska och engelska.

 

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Jerry Ingelsson, tfn 070-399 57 75. För mer information kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Yasmina Björnström, tfn 073-056 19 37. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Carl Johansson Unionen, Jarmo Marjala SEKO och Magnus Nilsson Akademikerna. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss! Välkommen med din ansökan, senast den 29 september!

 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

Kontrollanläggare Västernorrland – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB