teknikjobb.se

Kontraktansvarig Maskinstrateg

Ansök nu

Kontraktansvarig Maskinstrateg

Som Kontraktsansvarig Maskinstrateg har du en viktig roll på Trafikförvaltningen med intressanta och utvecklande arbetsuppgifter, där affären och tekniken går hand i hand.

Om tjänsten

I denna unika roll får du möjligheten att arbeta med en av nyckelfunktionerna  för Trafikförvaltningens spårunderhåll. Våra spårgående arbetsfordon används till allt från stora spårupprustningar till att transportera material för spårunderhållet i hela vårt län.

Som Kontraktsansvarig Maskinstrateg följer du upp underhållsavtalet för Trafikförvaltningens arbetsfordon. Du utvecklar arbetssätt och processer som säkerställer att arbetsfordon och arbetsredskap som trafikerar våra spåranläggningar uppfyller ställda krav på funktionalitet och säkerhet.

Du får bland annat jobba med att:

 • Förvalta och utveckla kontakten med den underhållsentreprenör som i sitt ansvar säkerhetsställer att arbetsfordon kan hyras ut säkra, driftdugliga och ändamålsenliga
 • Säkerhetsställa via uppföljning och rapporter underhållsentreprenörens åtagande avseende objekts underhåll, skötsel och användning
 • Omvärldsbevaka genom att bevaka myndighetskrav som kan komma att påverka verksamheten för arbetsfordon
 • Driva och föreslå projekt gällande upprustningar och moderniseringar för arbetsfordon.
 • Kravställa och upphandla nya fordon anpassade för verksamheten
 • Ansvara och följa upp budget inom fastställda ramar
 • Delta i Trafikförvaltningens kommande utvecklingsprojekt med utökade spåranläggningar och dess behov av arbetsmaskiner för underhåll av anläggningarna.

 

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

     Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

 

Vad vi söker efter

Till tjänsten som Kontraktsansvarig Maskinstrateg söker vi dig med högskoleutbildning, gärna med ingenjörsinriktning ex fordonsteknik och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten. Vidare har du har bred kunskap inom spårfordon. Du kan uttrycka dig i både tal och skrift på svenska samt engelska och är bekväm i att arbeta i de vanliga MS-Office programmen. Du kan arbeta bra i grupp men även självständigt.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av projektledning, vana av att leda och medverka i förhandlingar samt erfarenhet av komplexa avtal/affärer.

Som person är du kommunikativ och har god förmåga att analysera. Du är en problemlösare med starkt driv som tycker om att ta initiativ. Du uppskattar och har förmågan att nätverka i olika miljöer.

Startdatum enligt överenskommelse.

 

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Viveca Besev Swing, tfn 08-686 39 21. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-686 36 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2:a december. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

 

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: upphandling, avtal, teknik, spårfordon, arbetsmaskiner, strateg

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Kontraktansvarig Maskinstrateg

Trafikförvaltningen, Region Stockholm