teknikjobb.se

logga

Konstruktör till Roplan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-04-29

Ansök nu

Konstruktör till Roplan

Vill du arbeta med mekaniska precisionsprodukter hos ett företag som är under tillväxt på en global marknad? Vill du arbeta med produkter från start till mål med kunder från hela världen?

På Roplan arbetar vi med kundanpassade roterande plantätningar i projektform. Varje produkt som tas fram är unik och du kommer arbeta med hela produktutvecklingskedjan från att sätta upp specifikationer, till konstruktion och verifiering. Du erbjuds en gedigen introduktion under tiden som du lär känna företaget och teknikområdet.

Roplan söker ytterligare konstruktör till vårt svenska konstruktörsteam. Roplan är ledande i Sverige med att ta fram roterande plantätningar för pumpar, omrörare, kompressorer och propulsion. Vi arbetar med globalt marknadsledande företag aktiva inom branscher som t.ex. livsmedel, läkemedel, industri och sjöfart. Roplan har specialiserat sig på att ta fram kundanpassade lösningar. Varje kundmöte är en ny möjlighet att hitta en unik lösning som blir optimal för kunden. Allt konstruktionsarbete sker därmed i projektform.

Roplan är ett företag med c: a 140 anställda med huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i England, USA och Kina.

Arbetsbeskrivning

Som konstruktör kommer du arbeta med stora delar av produktlivscykeln. Från en första kontakt med kund av företagets säljare, till konstruktion och validering hos kund till förvaltning av existerande produkter. Till skillnad från större företag där du ibland arbetar med en begränsad del av produkten kommer du hos Roplan få vara med om hela processen när en ny produkt tas fram. Då du utformar unika produkter kommer projekten variera vad gäller tekniska krav, hur lång tid det tar samt storlek på projekt. Du kommer sitta med större projekt som kan ta flera år till mindre projekt som tar några veckor.

Du kommer att:

 • I dialog med kund ta fram en kravspecifikation.

 • Konstruera en produkt som löser den tänkta uppgiften.

 • Samarbeta med inköp och produktion för att skapa adekvata underlag för produktion.

 • Säkerställa att produkt motsvarar uppsatta krav genom verifiering och validering.

 • Dokumentera och administrera information och instruktioner i de system som används.

 • Löpande uppdatering av existerande produkter efter behov.

 • Vara delaktig i processutveckling av våra rutiner och processer.

Då Roplan arbetar med komplexa konstruktioner med höga tekniska krav kommer du tillsammans med din chef ta fram en individuell utvecklingsplan för ditt första år i företaget.

Vi söker dig som har

 • En högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis maskinteknik, mekanik, materialkunskap eller liknande.

 • God insikt i maskinkonstruktion och applikationer.

 • Erfarenhet av moderna 3D CAD program, SolidWorks är premierande.

 • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Svenska är meriterande.

 • Förståelse kring beräkningar.

Som person är du strukturerad, har en god skriftlig kommunikativ förmåga och kan arbeta både självständigt och i grupp vilket även involverar kunder. Du tycker om utmaningar och har lätt att se lösningar på problem. Du tar ansvar för dina åtaganden och fullföljer arbetsuppgifterna du tar på dig.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Roplan med Jefferson Wells. För frågor angående tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Lars Buvall på 076-1420287 eller lars.buvall@jeffersonwells.se

Dela detta jobb

logga
Konstruktör till Roplan

Jefferson Wells