teknikjobb.se

Konstruktör inom Elkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-05-16

Ansök nu

Konstruktör inom Elkraft

Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?  
Teknikavdelningen på Business Unit Fuel, Engineering & Projects söker nu en konstruktör inom elkraft som vill arbeta med utmanande uppdrag och många kontaktytor.

Vi utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, värmekraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.   

Dina arbetsuppgifter
Som ingenjör hos oss kommer du främst att arbeta hos våra uppdragsgivare i olika uppdrag, även uppdrag i egen regi förekommer. Med din tekniska kompetens kommer du att bidra till lösningar på komplexa problem utifrån ett helhetsperspektiv.  

Dina arbetsuppgifter inom elkraftsystem kan variera och är beroende på din bakgrund, men kan exempelvis bestå av:

• Medverka i beräkningar, analyser och utredningar.

• Delta i ny-, om- och tillbyggnader.

• Ta fram principlösningar.

• Ta fram underlag för beslut och upphandling.

• Arbeta med system- och anläggningskonstruktion.

• Ta fram underlag för detaljkonstruktion för både hård- och mjukvara.

Dina kvalifikationer

• Utbildad högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande inom relevant område

• Erfarenhet av elkraftteknik eller kontrollsystem

• Erfarenhet inom kärnteknisk verksamhet, alternativt process- eller kraftindustrin, är meriterande

• Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet

• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

• Körkort B

Vi söker dig som trivs med ett självständigt och ansvarsfullt arbete där du har möjlighet att använda din kreativitet och initiativförmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt och tycker om att hantera många kontakter. Du har en god samarbetsförmåga och med din lyhördhet har du lätt för att skapa och bibehålla relationer.   

Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med utmanande uppdrag inom Vattenfallkoncernen. Hos oss får du frihet under ansvar och möjlighet att skapa gedigna relationer med våra uppdragsgivare. Du kommer att få arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i stort.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. 

Placeringsort Solna, Göteborg, Gävle, Uppsala, Västerås eller Nyköping. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.  

Frågor?
Om själva tjänsten: Andreas Lennartsson (Öst) 070-588 36 43 eller Mari Hård (Väst) 070-592 49 26.
Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, 072-224 97 01.  

Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00

Gustaf Treiber, Akademikerna

Jens Morell, Unionen

Ingemar Eriksson, SEKO

Christer Gustafsson, Ledarna 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 16 maj 2021..

Vi ser fram emot din ansökan!   

Om oss
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

#LI-CB1

Dela detta jobb

Konstruktör inom Elkraft

Vattenfall AB