teknikjobb.se

Konstruktionsledare

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-18

Ansök nu

Konstruktionsledare

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?    

På enheten Process & Byggteknik har vi kompetens inom byggteknik, mekaniska system/komponenter, processystem och underhållsteknik. Vi arbetar i tvärdisciplinära uppdrag och i nära samverkan med övriga enheter: El & Kontrollsystem, Säkerhetsanalys, Licensiering/Avfall och MTO (Människa Teknik Organisation).   

Vi behöver nu förstärka vår enhet med fler konstruktionsledare. Du kommer främst att arbeta i uppdrag hos SKB, men uppdrag förekommer även inom andra delar av Vattenfall.   

Vad du kommer att göra

• Leda och driva konstruktionsarbete inom mekanisk teknik, VVS och lyft

• Ta fram tekniska utredningar och rapporter

• Aktivt delta i utvecklingen av processer genom att utveckla arbetssätt och upprätta styrande dokument inom fackområdet

• Granska konstruktionsunderlag på anläggnings-och systemnivå samt kvalitetssäkring av annan teknisk dokumentation    

Du kommer att få arbeta med och lära dig mycket av kompetenta kollegor både inom den egna enheten och från andra delar av Vattenfall. Beroende på dina färdigheter och önskemål kan du komma att arbeta både som delprojektledare och teknisk sakkunnig, med möjlighet att vidareutvecklas till specialist. Vi vill att du ska utvecklas långsiktig med intressanta uppdrag och få den utbildning du behöver inom området.    

Kvalifikationer

• Civilingenjör eller motsvarande med inriktning inom mekanisk konstruktion eller process/rörkonstruktion

• Erfarenhet inom kompetensområdet och kunskaper i konstruktionsverktyg och gällande regelverk

• Erfarenhet av konstruktion inom processindustri och/eller kärnteknisk verksamhet är meriterande

• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

• Körkort B   

Vi söker dig som är analytisk, kvalitetsmedveten och strukturerad. Du har en god helhetssyn och har lätt för att arbeta i team. Vidare är du ansvarstagande, har en positiv inställning och vill bidra till att utveckla verksamheten efter uppsatta mål.    

Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner.    

Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete inom såväl kärnkraftsbranschen som andra intressanta delar av Vattenfall. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.     

Placeringsort Solna, Uppsala eller Oskarshamn. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.    

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 18 augusti 2019.      

Några frågor?

Om själva tjänsten: Magnus Baltgren, 073-598 30 88.

Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, caroline.grammenos@vattenfall.com    

Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00

Adam Rush, Akademikerna

Jens Morell, Unionen

Ingemar Eriksson, SEKO

Åke Wallin, Ledarna

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vi ser fram emot din ansökan!   

Vår organisation

(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.    

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Konstruktionsledare

Vattenfall AB