teknikjobb.se

Om arbetsplatsen
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Bygg- och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad. Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun. Vi strävar efter ett processorienterat arbetssätt samt serviceperspektiv. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med på förvaltningens resa att bidra till att vi är en myndighet som man vill ha och göra med och genom detta också hjälpa människor att uppfylla sina drömmar.

NU söker vi en kartingenjör som är redo att ta sin plats i ett mycket trevligt och starkt team. Kartgruppen letar efter en person som vill ha en plats växa på, både professionellt och som människa. Bygg- & miljöförvaltningen består idag av tre avdelningar och en stab. Förvaltningen ansvarar bland mycket annat för frågor som rör bygglov, miljö och samordningen av kommunens GIS. Tjänsten är placerad på geodataenheten som är en del av avdelningen Geografisk information tillsammans med kommunala lantmäterimyndigheten. Avdelningen består av totalt ca 30 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Du kommer främst att jobba med produktion av grundkartor och nybyggnadskartor samt att ajourhålla kartdatabaser och register genom våra olika verktyg. Andra arbetsuppgifter är tolkning av detaljplaner och fastighetsgränser. Du kommer även att jobba tillsammans med andra på avdelningen och förvaltningen (ja, hela kommunen) för att utföra uppdrag, svara på och ge stöd i olika frågor som främst rör plantolkning och kartor. Allt för att kunna ge våra kunder så bra service och leveranser som möjligt.

Beroende på din bakgrund kan arbetsuppgifterna komma att anpassas då vi givetvis vill få ut så mycket som möjligt av varandra i våra dagliga roller.

Alla medarbetare på bygg- & miljöförvaltningen är en del av samhällsbyggnadsprocessen och tillsammans så ger vi Halmstads kommuns invånare, näringsliv och besökare en så bra upplevelse som möjligt när det gäller våra verksamheter.

Kvalifikationer
Akademisk högskoleexamen eller examens från yrkeshögskola (YH) inom Kart, GIS och mätteknik. Saknar du examen eller har en annan utbildningsbakgrund kan det vägas upp av arbetslivserfarenheter som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga. Bra datorvana är ett krav och du kommunicerar och förstår god svenska.

Goda kunskaper att arbeta med GIS-programvaror är meriterande. De system vi arbetar med är främst dpSpatial, FME och byggR. Även erfarenhet från kommunal verksamhet är meriterande.

Arbetsuppgifterna ställer högra krav på samarbete, både inom och utanför kartgruppen. De förutsätter även att du är en person gillar kartor och struktur samt kan arbeta självgående och ta eget ansvar. Bra egenskaper att ha med sig in i arbetet: lyhörd, prestigelös och gillar att lösa problem, både i grupp och på egen hand. Kundnöjdhet är något vi fokuserar mycket på och det betyder mycket för dig i din roll som kartingenjör genom snabba men korrekta och kvalitetssäkra leveranser till våra beställare och kunder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetens.

Vad erbjuder vi då? En varm plats med goda kundrelationer, trevliga kollegor och i princip valfria mängder kommunalt upphandlat kaffe. Andra trevliga saker är friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete vid behov. Vi försöker också ha kul ibland, gärna i grupp kick-offs, planeringsdagar och spontana aktiviteter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Tillträde
enligt överenskommelse

Kartingenjör sökes till ett grymt team

Företag Halmstads kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-24

Ansök nu

Dela detta jobb