teknikjobb.se

logga

Kartingenjör / Mätningsingenjör till Geodataavdelningen, Norrtälje kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-14

Ansök nu

Kartingenjör / Mätningsingenjör till Geodataavdelningen, Norrtälje kommun

Om tjänsten

Geodataavdelningen lägger grunden för mycket av det som händer och sker inom samhällsbyggnadskontoret. Då vi lägger grunddatan till planeringen av i stort sett alla projekt och byggplaner som finns i kommunen.

Fotogrammetriska karteringen görs i egen regi på kontoret med programsystem ESPA. Du kommer att delta i såväl kontorsarbete som fältarbete. Vi är en framåttänkande enhet där innovation och nya lösningar ständigt eftersträvas för att våra invånare skall få tillgång till bra information och utbud av våra tjänster.

Vi jobbar digitalt och strävar efter att skapa en helt digital samhällsbyggnadsprocess, t ex genom att vi kontinuerligt utvecklar våra processer och e-tjänster. 

 

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår framställning av nybyggnadskartor och grundkartor, ajourhållning av primär­kartan, utstakning och kontrollmätning av byggnader, uppdrags­­­mätningar mm. Vidare ingår ajourhållning av adressregister, byggnadsregister och nationella vägdatabasen. Fotogrammetriska karteringen görs i egen regi på kontoret med programsystem ESPA som utgör en grund för all mätning som görs inom avdelningen.

 

Kvalifikationer

Du skall vara examinerad från en minst tvåårig utbildning inom mät, kart och lantmäteri, eller liknande, Utbildningen skall uppfylla kraven för att kunna uppfylla Lantmäteriets rekommendationer för ”Grundläggande mätningsteknisk färdighet” (Bilaga 1 till A§348)

Du behöver ha i tid närliggande erfarenhet av mätning med totalstation och GNSS, goda kunskaper i grundläggande geodesi, god datorvana samt erfarenhet av fastighetsredovisning.

Erfarenhet av att arbeta i programvarorna Topocad och ESPA är starkt meriterande.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på god samarbetsförmåga, att du har ett strukturerat och kvalitetsmedvetet arbetssätt samt att du kan arbeta självgående.

I Norrtälje kommun står invånaren i fokus och din förmåga att skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation är central.

Då arbetet är såväl inom- som utomhus behöver du ha god fysik och tycka om att ta dig fram i skog och mark.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetens.

Fullgott stereoseende krävs (test av stereoseende sker i samband med intervju).

B-körkort erfodras.

 

Om arbetsplatsen

Samhällsbyggnadskontoret i Norrtälje kommun består av 6 avdelningar: Geodata, Bygglov, Miljö och hälsa, Mark och exploatering, Stora projekt samt Planering 

Geodataavdelningen består av 11 personer som jobbar med GIS-samordning, nybyggnadskartor, utstakningar mm.  Nu behöver vi förstärka med ytterligare en mätningsingenjör/kartingenjör då allt fler vill bygga och bo i Norrtälje kommun.

 

Anställningsform

Heltid, årsarbetstid

 

Tillträde enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Dela detta jobb

logga
Kartingenjör / Mätningsingenjör till Geodataavdelningen, Norrtälje kommun

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret