teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ref SBN/2022/0675

Nynäshamn växer! Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi hållbara samhällen tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med utmaningar som får dig att växa och närhet till en aktiv fritid i våra unika omgivningar.

Vi söker nu en kart- och mätningsingenjör till vår nya geodatagrupp, en verksamhet som växer hand i hand med kommunens tillväxt.

Om arbetsplatsen

För att möta digitaliseringens möjligheter och utveckla kommunens verksamheter inom geografisk information har den nya Geodatagruppen bildats. Geodatagruppens medarbetare utgör viktiga pusselbitar för en framtida obruten digital samhällsbyggnadsprocess. Gruppen består idag av en GIS-samordnare, två kart- och mätningsingenjörer varav en är vakant (denna rekrytering), en vikarierande GIS-handläggare och konsultstöd. Nu utökar vi gruppen med en geodatachef och framöver planeras för ytterligare medarbetare vartefter verksamheten utvecklas.

Tillsammans arbetar vi med kartproduktion, mätning och geografisk information. Vi samverkar kring geodata med övriga kommuner på Södertörn (SGD) och har bland annat ett gemensamt kartproduktionssystem och databashantering. Vi är ett engagerat gäng kartfantaster med stort kund- och servicefokus och en vilja att utveckla gruppens arbete tillsammans.

Geodatagruppen är en del av avdelningen för plan och bygglov där det sammantaget arbetar 27 personer.

Arbetsuppgifter

Vi är en liten grupp och därför har varje medarbetare en stor bredd inom sitt uppdrag. Det är självklart att vi kan gå in och stödja kollegorna i sina uppdrag och vi lär ut och lär av varandra.

Som kart- och mätningsingenjör arbetar du med framställning av olika kartprodukter så som nybyggnadskartor, grundkartor, olika specialkartor och du hanterar beställningar så som lägeskontroller, utstakning och gränsutredningar. Du jobbar med hela processen inom kartproduktion, från planering av uppdraget från beställaren, fältmätning, fram till färdig produkt och leverans samt faktuering till beställaren. En viktig del är att delta i ajourhållning av kommunens baskarta där du levererar mätdata till kartdatabasen.

I rollen ingår också att delta i geodatagruppens verksamhetsplanering och uppföljningsarbete för att tillsammans jobba för smarta, tydliga och effektiva arbetssätt mot kommunens gemensamma mål. Du kvalitetssäkrar dina leveranser, håller uppsatta tidsplaner och bidrar till ett strukturerat geodataarbete. 

Du deltar i olika nätverk med kollegor inom Nynäshamns kommun och med andra kommuner för omvärldsanalys och kunskapsinhämtning. Du kan också komma att ingå i användargrupper inom SGD (Södertörns geodatasamverkan).

Det här söker vi hos dig

  • Examen från utbildning, minst två år, som kartingenjör, mättekniker, lantmätare eller motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdigt av arbetsgivaren

  • Minst två års praktisk erfarenhet. Totalt minst fem års sammanlagd utbildning och praktisk erfarenhet

  • God IT- och systemkännedom, framförallt gällande programvaror inom kartproduktion samt databashantering

  • B-körkort och körvana

  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift          

Det är meriterande om du har;

  • Erfarenhet att framställa nybyggnadskartor och grundkartor

  • Arbetat med hela processen, från mätning i fält och bearbetning av data till kartproduktion och leverans

  • Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och/eller med myndighetsutövning

  • Vana att arbeta med programvaror från Sokigo (TopoDirekt och ByggR/Nova), Aveki (myCarta) samt Trimble

  • Erfarenhet av adressättning och BAL

Vi söker dig som dels är självgående och kan planera och lägga upp ditt egna arbete på ett strukturerat och effektivt sätt. Dels dig som drivs av att ge kunden bästa service och som gillar samarbete tillsammans med andra, både internt och externt. Det är viktigt att du är bra på att skapa goda relationer.

Du har intresse för geodata och följer utvecklingen i omvärlden kring digitaliseringens möjligheter och nyttor.  Vi tror också att du gärna bidrar med nya idéer, metoder och insikter och ser möjligheter i förändringar. Du värderar hög kvalitet och produktivitet och för dig är det självklart att utsatta mål uppnås. Du har också förmåga att både kunna se helhetsperspektiv och detaljer och var din kunskap bidrar till en tydlig och tillgänglig samhällsbyggnadsprocess med kunden i fokus.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse, snabbt tillträde är möjligt

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2022/0675

Det här erbjuder vi dig!

Välkommen till Nynäshamn - en unik del och plats i Stockholms län. Hos oss är det både nära till samverkan, påverkan och beslut – och nära till invånarna. Det bidrar till att ditt arbete känns meningsfullt och berikande. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här, erbjuder vi fri tillgång till gym i kommunhuset, förmånscykel och en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Ida Olén

Planchef samt avdelningschef plan och bygglov

08-52068024

ida.olen@nynashamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter

08-520 680 00

Kart- och mätningsingenjör

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-05

Ansök nu

Dela detta jobb