teknikjobb.se

Omställningen till ett hållbart samhälle har skapat ett större fokus på förnybara energikällor och miljövänliga transportsätt. Vindkraft, solceller, smarta lokala elnät, batterilagring och elfordon har alla behov av elektriska förbindningar. Elpress AB vill fortsätta vara en del i samhällsutvecklingen och erbjuda elektriska förbindningslösningar och smarta verktyg som hjälper övergången till ett cirkulärt samhälle. Elpress AB söker en junior teknisk projektledare med intresse för teknik och ledarskap. Är du ny som ingenjör men vill gärna leda produktutvecklingsprojekt, älskar teknik och skulle utmanas av att leda engagerade ingenjörer? Vill du ha kul på jobbet, har du ett starkt driv att utvecklas som ingenjör och person samt är en problemlösare som vill utvecklas i en internationell miljö?
Läs då vidare! 

Arbetsuppgifter/Uppdrag

Som junior teknisk projektledare på Elpress jobbar du dels i utvecklingsprojekt för att hitta lösningar på hur verktyg, elektriska förbindningar, förbindningsmetoder och pressverktyg ska utvecklas men tar även helhetsansvar för ett eller flera projekt där du leder och styr dina resurser för att säkerställa leverans enligt överenskommet direktiv och projektplan. Du har ett nära samarbete med produktchefer, marknad och sälj, produktionsteknik och kvalité vilket förutsätter god kommunikation med berörda parter. Våra produkter skall spegla behovet på marknaden och i uppdraget ingår att lyssna av behov och hitta lösningar. Tjänsten är på heltid där du stärker upp teknikavdelningen som idag består av 10 personer. Du rapporterar till chef R&D.

Exempel på uppdrag;

  • delta i eller leda utvecklingsprojekt kring förbindningsmetoder och -tekniker för både koppar och aluminium.

  • delta i eller leda utvecklingsprojekt för verktyg, handhållna pressverktyg och hydraulpumpar.

  • Leda delprojekt i utvecklingen av digitalt avancerade pressverktyg.

VEM ÄR DU?

Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör inom relevant område, som t.ex. inom produktdesign, material, maskin, fysik/teknisk fysik eller liknande. Du är nyexaminerad eller har ett par års arbetslivserfarenhet. Det viktigaste för oss är dock att du är nyfiken och har ett intresse för teknik och även ledarskap. Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska och har B körkort och har inte något emot att resa några gånger om året.

På Elpress lägger vi stor vikt på personlighet - vi anställer personer som är positiva och drivna! Vi tycker jämställdhet är viktigt och ser gärna fler kvinnliga sökanden. Vår kultur präglas av personer med en positiv attityd, engagemang och intresse för det de gör. Du tycker det är viktigt att utvecklas och du stimuleras av problemlösning och använder gärna din kreativitet för att hitta nya lösningar. Du är prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper och du tycker det är viktigt att trivas och ha kul på jobbet! 

ATT JOBBA PÅ ELPRESS:
Vi erbjuder ett expansivt företag med stora delar av världen som marknad med möjlighet att utvecklas och avancera i företaget. Att kompetensutveckla sig är en viktig del och efter anställning erbjuds du gå lämplig projektledarutbildning. Har du frågor hur det är att jobba som nyexaminerad på Elpress får ni gärna höra av er till Johan som började som nyexaminerad civilingenjör på Elpress 2017. Johan Söderlund når du på 0612-717141 eller på johan.soderlund@elpress.se.
Frågor kring tjänsten: Anders Mannelqvist 0612-717131, anders.mannelqvist@elpress.se

Om ELpress:

Sedan 1959 utvecklar, tillverkar och marknadsför Elpress kompletta kontaktpressningssystem och elektriska ledarförbindningar med egen produktion i Kramfors mitt i Höga kusten. Vi är ett internationellt företag med kontor i flera delar av världen, bl.a. Kina, USA och Europa och består av affärsområdena Elpress och ABIKO. Vi ägs av Lagercrantz Group AB.

Junior teknisk projektledare

Företag Elpress AB
Ort
Utgår

2018-12-28

Ansök nu

Dela detta jobb