teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Junior processingenjör till Forsmark

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2022-06-02

Ansök nu

Junior processingenjör till Forsmark

Har du en avslutad ingenjörsutbildning eller tar du examen till sommaren? Vi söker dig med en ingenjörsutbildning inom maskin/mekanik, energisystem, teknisk fysik eller process. Här har du möjligheten att få ta dig an ansvaret som processingenjör på Forsmarks Kärnkraftverk. Detta är en chans att få komma in i en roll med mycket ansvar, där du också får den tid och stöttning som du behöver som junior i branschen.

Om tjänsten

Kärnkraften står i snitt för 40 procent av svensk elproduktion och på Forsmark uppgår den normalt till cirka 75 GWh dagligen. Forsmarks tre reaktorer har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion.

Du kommer att få arbeta i gruppen för systemkonstruktion inom process och VVS/VA. Här har du sällskap av cirka 13 kollegor med bakgrunder inom maskinteknik, energisystem och kemiteknik. Två av dessa är konsulter hos Academic Work som började hösten 2021. Då Forsmark har många spännande projekt igång söker vi nu en till ingenjör till teamet.

"Jag jobbar med bland annat komponentanalyser, miljöutvärderingar och rapportskrivning. Det jag uppskattar mest med mitt jobb är den problemlösning jag får göra i projekt jag är delaktig i. Gruppen jag jobbar med är välkomnande och trevlig att jobba med."

- Simon, processingenjör

Du erbjuds

 • Att tidigt i karriären få ta plats i en grupp erfarna kollegor som kommer kunna lära dig arbetsuppgifterna på plats

 • Ett viktigt och långsiktigt uppdrag där du får vara med och bidra till att fortsätta säkerställa en säker och stabil elproduktion

 • Fokus på din utveckling med stöttning av din mentor från Forsmark samt coaching av din konsultchef på Academic Work

 • Möjlighet att i utvecklas vidare i Forsmark eller övriga Vattenfall-koncernen i framtiden, exempelvis i en chefsbefattning eller som specialist inom ditt område

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

 • Arbeta i startfasen av projekt kopplade till ersättningar av mekaniska komponenter som exempelvis pumpar och ventiler

 • Ansvara för dimensionering samt framtagning av tekniska specifikationer för processystem, vilket innebär att tolka och tillämpa gällande normer och regler samt att säkerställa att vald lösning uppfyller drift- och underhållskrav

 • Agera tekniskt stöd i projekt i syfte att leverera en helhetslösning för processystemen vad gäller säkerhet, funktion, utrustning, kostnadseffektivitet, verifiering och provning

Rapportskrivning är en stor del av arbetet, varav du också har kontakt med leverantörer och andra avledningar på Forsmark för att få fram relevant underlag.

Vi söker dig som

 • Har en avslutad ingenjörsutbildning inom maskin, mekanik, energisystem, teknisk fysik eller process

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då kommunikation och dokumentation sker på de språken

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet av att ha arbetat med processrelaterad drift

 • Har studerat på civilingenjörsnivå

Det viktigaste är att du har rätt personlighet och intresse för tjänsten. Som person söker vi dig som gillar att ta dig an komplexa problem där du får analysera funktioner och system. Du ser en framgång i att samarbeta och be om hjälp för att komma framåt i ditt arbete och har ett starkt intresse för kärnkraft och processindustri.

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

 • Start: Augusti

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Forsmark, med goda pendlingsmöjligheter från exempelvis Uppsala eller Gävle

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs mer om Forsmark här.

 

Dela detta jobb

Junior processingenjör till Forsmark

Academic Work