teknikjobb.se

Junior mekanikkonstruktör för 2 års vikariat

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-10-03

Ansök nu

Junior mekanikkonstruktör för 2 års vikariat

Här finns chansen för dig som är junior med högskole- eller civilingenjörsutbildning inom mekanik eller maskinteknik att komma in på ett långsiktigt vikariat på två år. I rollen arbetar du tillsammans med (och får lära dig av) seniora och kompetenta kollegor i rollen som junior mekanikkonstruktör. Företaget du kommer arbeta hos är innovativa och marknadsledande Xylem som arbetar med vattenteknik och vi ser fram emot att kunna erbjuda dig med tekniskt intresse och stort engagemang en roll på en arbetsplats där många Academic Work-konsulter trivts tidigare.

Om tjänsten

Som junior konstruktör & teknisk support på Xylem kommer du att tillhöra ett team om tre personer som ansvarar för utveckling av tillbehör till små-, medelstora, och stora pumpar samt pumpstationer.

I detta team kommer du främst att arbeta nära två kollegor, en produktägare och en senior konstruktör. Dessa kollegor är väldigt kompetenta och vi ser framför oss att du som får denna roll är junior och kommer få en kickstart på din karriär då du kommer lära dig mycket genom nära samarbete med ovan nämnd produktägare och konstruktör.

Rollen i sig innebär en möjlighet att hantera en bred variation av ärenden. Varje ärende som du hanterar är unikt. Läs mer om dina arbesuppgifter längre ned i annonsen.

Vi antar att du är nyfiken att lära känna Xylem som företag bättre? Det gör du enkelt genom att titta på denna film:

Du erbjuds

 • Arbeta nära en högkvalitativ produkt som transporterar och renar vatten globalt
 • En arbetsplats där du förbättrar livsvillkoren för människor runt om i världen
 • Nära samarbete med mer seniora kollegor i rollerna konstruktör och produktägare

Xylem har dessutom vunnit flera olika priser, varav ett pris är Guldknappen, där dom blivit utnämnda till Sveriges mest föräldravänliga arbetsplats, då de arbetar för att deras anställda ska få ihop arbetslivet med privatlivet. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med konstruktionsärenden i samarbete med både produktägare och andra konstruktörer

Du kommer exempelvis att:

 • Uppdatera den tekniska databasen för pumptillbehör

 • Arbeta med framtagning och implementering av teknisk produktdata och produktinformation

 • Modifiera befintliga tillverkningsunderlag (2D-ritningar och 3D-modeller)

Detta är en tjänst för dig som har ett stort teknisk intresse och har siktet inställt på att i framtiden exempelvis arbeta renodlat med konstruktion. Rollen är bred och du kommer att skaffa dig kunskap kring alla Xylems produkter men även arbeta med en del konstruktion vilket är en bra förberedelse för din kommande karriär som förhoppningsvis är hos Xylem även efter det initiala vikariatet på två år!

Vi söker dig som

 • Har en högskoleutbildning inom exempelvis maskinteknik eller annan relevant utbildning

 • Har kunskaper i 2D och 3D CAD-program (Xylem använder Creo)

 • Har goda kunskaper i såväl svenska som engelska då du kommer använda båda språken dagligen

Som person är du:

 • Självgående
 • Noggrann
 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Sundbyberg, Stockholm

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Xylems önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2018 en omsättning på 5,2 miljarder dollar.

Dela detta jobb

Junior mekanikkonstruktör för 2 års vikariat

Academic Work