teknikjobb.se

Omställningen till ett hållbart samhälle har skapat ett större fokus på förnybara energikällor och miljövänliga transportsätt. Vindkraft, solceller, smarta lokala elnät, batterilagring och elfordon har alla behov av elektriska förbindningar. Elpress AB vill fortsätta vara en del i samhällsutvecklingen och erbjuda elektriska förbindningslösningar och smarta verktyg som hjälper övergången till ett cirkulärt samhälle. Därför söker vi nu en junior ingenjör inom produktutveckling som vill vara med i vår resa. Vill du vara med i spännande produktutvecklingsprojekt, älskar du teknik och utmanas av att jobba med engagerade ingenjörer? Vill du ha kul på jobbet, är du en problemlösare och vill utveckla dig själv och ditt tekniska kunnande och verka i en internationell miljö?

Läs då vidare! 

Arbetsuppgifter/Uppdrag

Som produktutvecklingsingenjör på Elpress är det du som kommer med idéer och hittar lösningar på hur verktyg, elektriska förbindningar, förbindningsmetoder och pressverktyg ska utvecklas. Du är delaktig i större utvecklingsprojekt men driver också mindre utvecklingsprojekt och produktvård på egen hand. Du har ett nära samarbete med produktchefer, marknad, produktionsteknik och kvalité vilket förutsätter god kommunikation med berörda parter. Våra produkter skall spegla behovet på marknaden och i uppdraget ingår att lyssna av behov och hitta lösningar. Elpress behöver nu förstärkning till teknikavdelningen i Kramfors där du kommer ingå i ett team av 10 personer.

Exempel på uppdrag där du leder helt eller delvis utvecklingsarbetet:

  • Utveckla förbindningsmetoder och förbindningstekniker för både koppar och aluminium.

  • Utveckla verktyg, handhållna pressverktyg och hydraulpumpar.

VEM ÄR DU?

Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör inom relevant område, t.ex. produktdesign, material, maskin, fysik/teknisk fysik eller liknande. Du är nyexaminerad eller har ett par års arbetslivserfarenhet. Det viktigaste för oss är dock att du är nyfiken och har ett intresse för teknik och produktutveckling. Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska och har B körkort och har inte något emot att resa några gånger om året.

På Elpress lägger vi stor vikt på personlighet - vi anställer personer som är positiva och drivna! Vi tycker jämställdhet är viktigt och ser gärna fler kvinnliga sökanden. Vår kultur präglas av personer med en positiv attityd, engagemang och intresse för det de gör. Du tycker det är viktigt att utvecklas och du stimuleras av problemlösning och använder gärna din kreativitet för att hitta på nya lösningar. Du är prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper och du tycker det är viktigt att trivas och ha kul på jobbet! 

ATT JOBBA PÅ ELPRESS:
Vi erbjuder ett expansivt företag med stora delar av världen som marknad med möjlighet att utvecklas och avancera i företaget. Har du frågor hur det är att jobba som nyexaminerad på Elpress får ni gärna höra av er till Johan som började som nyexaminerad civilingenjör på Elpress 2017. Johan Söderlund når du på 0612-717141 eller på johan.soderlund@elpress.se.
Frågor kring tjänsten: Anders Mannelqvist 0612-717131, anders.mannelqvist@elpress.se

Om ELPRESS:

Sedan 1959 utvecklar, tillverkar och marknadsför Elpress kompletta kontaktpressningssystem och elektriska ledarförbindningar med egen produktion i Kramfors, Höga kusten. Vi är ett internationellt företag med kontor i flera delar av världen, bl.a. Kina, USA och Europa och består av affärsområdena Elpress och ABIKO. Vi ägs av Lagercrantz Group AB.

Junior ingenjör - produktutveckling

Företag Elpress AB
Ort
Utgår

2018-12-28

Ansök nu

Dela detta jobb