teknikjobb.se

Junior Affärsingenjör till E.ON

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-11-26

Ansök nu

Junior Affärsingenjör till E.ON

Ett nytt energilandskap växer fram och efterfrågan på förnybar energi ökar. Här kombineras affärsingenjörskap med en kommersiell inriktning där du är med och gör skillnad för ett grönare samhälle. I en kundnära roll jobbar du med både kunddialog, teknisk problemlösning och räknar på affärer och dess lönsamhet. Vill du jobba i en säljinriktad roll med fokus på hållbar energi kommer du att trivas!

Om tjänsten

E.ON är ett energibolag med hjärtat i hållbarhet som verkar på en marknad i ständig förändring. De tar klimatfrågan på största allvar och tror på handling - här och nu.

Du kommer tillhöra avdelningen Customer & Sales som ansvarar för att driva expansionsprojekt inom huvudsakligen fjärrvärmeanslutningar. I dialog med kommuner, byggföretag och exploatörer driver gruppen utvecklingen av befintliga och nya stadsdelar avseende energilandskapet, med fjärrvärmen som fokusaffär. Du kommer även att jobba med befintlig kundbas för att vårda våra kundrelationer samt driva merförsäljning.

Teamet består idag av 8 personer som jobbar både från kontoret i City, Stockholm Waterfront Congress Center, samt Upplands Väsby. Just nu sker även en större del av arbetet hemifrån. Under introduktionen kommer du sitta tillsammans med kollegor och din närmsta chef, Kajsa, på kontoret i City. De kommer ansvara för din upplärning och se till att du får en bra start!

Arbetsuppgifter

Rollen som Affärsingenjör bygger på en kombination av två roller, Solutions Designer och Account Manager. Ingen dag kommer vara den andra lik och du kommer arbeta med hela kundupplevelsen.

Ditt fokusområde är affärsingenjörskap med en kommersiell inriktning. Du bygger relationer och för en kunddialog med din tekniska kunskap och är delaktig i framtagande av teknisk lösning och design samtidigt som du också räknar på affären och dess lönsamhet samt håller i avtalsförhandling med kunden.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Dialog med fastighetsutvecklare och exploatörer kring energibehov och andra energirelaterade frågor i samband med nyetableringar

 • Dialog och kundvård av befintliga kunder (bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, företag, kommuner)

 • Beräkningar och framtagande av affärskalkyler för expansion av fjärrvärmenätet samt etableringar kopplat till energiförsörjning

 • Framtagande och föredragande av beslutsunderlag i interna investeringsforum

 • Upprättande och förhandling med kund av leveransavtal

Vi söker dig som

 • Avslutad Civilingenjörsexamen inom energi och miljö.

 • Flytande i tal och skrift på svenska och engelska.

 • Tidigare erfarenhet av att driva projekt.

Det är meriterande om du:

 • läst kurser eller har erfarenhet inom ekonomi och management.

 • har tidigare erfarenhet från en kommersiell roll, exempelvis arbetat som säljare.

För att lyckas i rollen ser vi att du har ett genuint intresse för hållbara energilösningar kombinerat med ett driv för affärer. Du räds inte för att lyfta telefonen för att ringa en kund och vidareutveckla relationer och samarbete. Dessutom är det viktigt att du kan driva projekt från start till mål och på ett kreativt vis lösa hinder längst vägen.

Som person ser vi att du är:

 • Problemlösande

 • Självgående

 • Serviceinriktad

Då vi förväntar oss ett högt ansökningstryck är det viktigt att du i din ansökan motiverar tydligt varför du lockas av rollen och att jobba på E.ON.

Övrig information

 • Start: Så snart som möjligt

 • Omfattning: 6 månaders visstidsanställning med ambition till förlängning då behovet är långsiktigt.

 • Placering: Stockholm city samt Upplands Väsby

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och E.ONs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

E.ON är ett internationellt företag som gör stora satsningar på värmeenergi i Stockholm. De producerar och levererar energi i form av el, gas, kyla, värme och avfallsbehandling med stort fokus på minskade utsläpp av koldioxid och miljöpåverkan. Deras vision är att skapa långsiktiga, resurseffektiva och hållbara lösningar tillsammans med sina samarbetspartners. Fjärrvärme är en viktig grundpelare i E.ONs erbjudande, som även innehåller exempelvis mobilitetslösningar och energieffektiviseringstjänster. Hållbar stadsutveckling ligger E.ON varmt om hjärtat, där samverkan anses som en nyckelfaktor för framgång.

Dela detta jobb

Junior Affärsingenjör till E.ON

Academic Work