teknikjobb.se

Installationstekniker

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Installationstekniker

Vill du vara delaktig i Göteborgs stadsutveckling och få vara med i byggnationen av framtidens kommunikationslösningar? Vi söker nu en installationstekniker till vår teknikergrupp som är driven och gillar att utveckla arbetsprocesser ihop med andra.

GothNet äger och förvaltar ett öppet stadsnät. Vi säljer och levererar kommunikationstjänster så att medborgare och företag i Göteborgssamhället får valfrihet och mångfald. Våra kunder är främst telekomoperatörer, offentlig verksamhet, fastighetsägare och stora företag. 

I avdelningen Näts uppdrag ingår planering och byggnation av all nyanläggning av optofiber samt drift och övervakning av befintligt optofibernät samt datacenterverksamhet. För att lyckas med detta ska verksamheten präglas av ett tydligt affärsmannaskap med fokus på kostnadseffektivitet.

Som installationstekniker hos GothNet jobbar du självständigt med installationer och felavhjälpning av såväl kommunikationsutrustning som förbindelser. Du hämtar dina ärenden i våra interna system och du återrapporterar både till kund och i systemen. Du får vara med och ta fram underhållsplaner för våra noder men även kraven för utformning av dessa.  Du är en drivande person som klarar av att jobba självständigt men även gillar att jobba i grupp och utveckla saker tillsammans. Tjänsten är säkerhetsklassad och du kommer att ingå i GothNets beredskapsvakt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Felsökning av förbindelser och switchar. Innefattar exempelvis OTDR-mätning, ljusvärden, kommandon för switchar.
  • Installation av nya kundleveranser. Innefattar exempelvis dämpnings- och OTDR-mätning, val av fiber- och optiskt material.
  • Beställning av erfoderligt materi.
  • Hålla ordning och reda i GothNets yttre noder.
  • Vara behjälplig i framtagandet av underhållsplaner för noder.
  • Utföra förbindelsemätning i OPTO-nätet inklusive transmissionsutrustningen samt konfiguration av utrustning.
  • Ansvara för kvaliteten på nya och befintliga förbindelser.
  • Administrera sina jobb i våra ärendesystem.
  • Ingå i verksamhetens beredskap.

Kompetenskrav:

Vi vill arbeta med dig som är ansvarstagande, drivande och kvalitetsmedveten. Som person har du lätt för att samarbeta, är lösningsorienterad, serviceinriktad och har ett tydligt kundfokus. Vi förutsätter att du har god datorvana, samt hanterar det svenska språket obehindrat i tal och skrift.

Vi tror att du som söker tjänsten har minst 3-årigt tekniskt gymnasium helst med inriktning mot data/tele, alternativt är du nyexaminerad från relevant utbildning inom området. Du har ett intresse för installationsarbete och önskar växa in i rollen som installationstekniker. B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök gärna redan idag.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. 

Välkommen med din ansökan! 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-11-17

Kontaktpersoner
Pär-Olof Svensson, avdelningschef
tfn: 031-626561
mob: 0705-222945

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Dela detta jobb

Installationstekniker

Göteborg Energi