teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Temperaturmätningar i vattenkraftdammar – multifysikmodellering, examensarbete- R&D

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-12-15

Ansök nu

Temperaturmätningar i vattenkraftdammar – multifysikmodellering, examensarbete- R&D

Power Climate Smarter living – det är vårt syfte. Vi är på jakt efter talangfulla studenter som vill hjälpa oss på vår resa mot ett fossilfritt liv. Genom att skriva ett examensarbete på Vattenfall får du en unik möjlighet att bidra till vårt syfte. Det enda vi begär av dig är att du frigör dina superkrafter och delar din energi med oss.

Om examensarbetet

Vår sektion Infrastructure är en del av Vattenfall Strategic Development https://www.youtube.com/watch?v=KFZrxNNxK_8. Infrastructure har primärt fokus på forskning och utveckling som stödjer Vattenfalls affärsenheter inom vind, vattenkraft och kärnkraft i deras arbetet med att bibehålla en långsiktigt hög anläggningssäkerhet och hög produktionskapacitet.

Vid dammanläggningarnas utskov exponeras betongytorna för tuffa miljöer med hydrauliska laster från framrusande vatten, frost, urlakning och mekanisk nötning. Slitaget på betongytorna leder med tiden till ett behov av tåliga reparationer för att motstå krafterna. Injekteringsbetongtekniken innebär att betongens ballast placeras först och därefter injekteras cementpastan. Höga halter ballast bör ge goda förutsättningar för bra nötningsmotstånd.

Examensarbetet består i att ta nästa steg i arbetet med att utveckla injekteringsbetongtekniken för användning vid reparation i tuffa vattenkraftsmiljöer. Vid ett tidigare examensarbete 2020 gjordes inledande tester och ligger till grund för fortsättningen. Genom litteraturstudier och experimentella försök i vårt laboratorium i Älvkarleby ska injekteringsbetongmetoden och dess material studeras. Fokus ska ligga på att undersöka vilka parametrar som är viktiga för en lyckad injektering samt att testa betongens hårdnade egenskaper och beständighet.

Målet med examensarbetet är att utveckla ett fungerande injekteringsbetongkoncept för reparation av utskovsytor. Uppdraget lämpar sig för 2 studenter.

Din profil

Vi letar efter studenter som vill arbeta mot ett fossilfritt liv inom en generation och som snart tar examen från sina akademiska studier. Du är även någon som identifierar dig med våra principer: Aktiv, Öppen, Positiv och Säkerhet.

Du är i slutet av din Masterutbildning inom Samhällsbyggnadsprogrammet och omfattningen är 30 hp (20 veckor). Mycket av den grundläggande informationen är på svenska och ibland säkerhetsklassad. Det underlättar därför att kunna läsa/förstå svenska. Även engelska är en förutsättning för internationella utblickar på området.

Ytterligare information

• Uppdraget startar: Efter överenskommelse, men senast 2022-01-30

• Placeringsort: Älvkarleby

• Ansökan – en kombinerad fil med ditt CV och personliga brev, samt en kopia av dina betyg.

• Sista ansökningsdag är 2021-12-15.

• Kontaktperson och handledare på Vattenfall: Erik Nordström, erik.nordstrom@vattenfall.com

Mångfald och inkludering – i allt vi gör

Vi är övertygade om att heterogena team kan överträffa homogena team. Men vi kan bara frigöra och använda kraften av mångfald när alla känner sig inkluderade. Läs mer om vårt viktiga arbete med mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/

Om Vattenfall

Vi på Vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar el- och värmeproduktion. För vi är övertygade om att om vi ska göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation måste vi nämligen se på utmaningen ur ett bredare perspektiv än att enbart producera el och värme på ett hållbart sätt. Följ med oss på vägen mot ett fossilfritt liv.

Vill du veta mer om oss? Besök www.vattenfall.se

Eftersom Vattenfall är en del av den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Det innebär, om denna position är säkerhetsklass, att slutkandidaterna kan vara föremål för en särskild säkerhetsprövning som är i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Temperaturmätningar i vattenkraftdammar – multifysikmodellering, examensarbete- R&D

Vattenfall AB