teknikjobb.se

Ingenjörer reaktorsäkerhet till Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-02-03

Ansök nu

Ingenjörer reaktorsäkerhet till Forsmarks Kraftgrupp

Brinner du för reaktorsäkerhet? Vill du ta ansvar och utreda den tekniska kravbilden för Forsmarks reaktorer? Är du intresserad av både utreda och granska tekniska lösningar inom kärnkraft? Då kan du vara den vi söker! 

Anläggningsstrategienheten arbetar med säkerhetsteknik, säkerhetskrav samt med att sammanhålla anläggningarnas strategiska utveckling i säkerhetsfrågor. Nu söker vi fyra ingenjörer inom reaktorsäkerhet. Arbetsuppgifterna är varierande och enheten söker dig som kan och vill utvecklas inom ett eller flera av följande områden:

• Tekniska analyser och utredningar inom reaktorsäkerhetsteknik och samfunktionsfrågor

• Säkerhetsgranskning på bland annat anläggningsändringar, säkerhetsanalyser, säkerhetsredovisning och STF (säkerhetstekniska driftförutsättningar)

• Probabilistisk och deterministisk säkerhetsanalys

• Utveckling av anläggningarnas tekniska kravbild och fysiska utformning samt att tillse att krav, anläggning och dokumentation är samstämmiga.

Som ingenjör inom reaktorsäkerhet behöver du ha följande kvalifikationer

• Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör, alternativt har arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Utbildning inom kärnkraftteknik och reaktorsäkerhet är meriterande.

• Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete inom kärnkraftbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet inom kravhantering eller drifterfarenhet från kärnkraftindustrin.

Vi söker dig som vill utvecklas inom området reaktorsäkerhet. Du behöver vara analytisk och kvalitetsmedveten samt kunna förmedla och dela med dig av dina kunskaper och resultat till andra. Eftersom du kommer att ha många interna och externa kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp och du har förmågan att leda och styra större uppdrag mot uppsatta mål. Då dokumentering av arbete är en viktig del i denna roll krävs en god förmåga att kommunicera och dokumentera på svenska. Du behöver även ha goda kunskaper i engelska.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och stor möjlighet till kompetensutveckling.

En tjänst hos oss kan vara första steget till en karriär i en av Europas största energikoncerner!

Placeringsort

Forsmark. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle, Uppsala, Solna eller arbeta hemifrån när det fungerar med ditt dagliga arbete.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, senast den 3 februari 2019.

Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan redan idag.

För ytterligare information

Om tjänsten – Rekryterande chefer Jonas Månsson, 070-259 74 93 och Ulrika Tegelmo, 070-329 87 30 (ej anträffbara 22 december-6 januari). 

Om rekryteringsprocessen – Rekryterare Åsa Lindwall, 070-304 33 66

Fackliga representanter

Akademikerna – Hans Lindqvist

Ledarna – Sofie Edin

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – Robin Carlberg

Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.sewww.osthammar.se.

Dela detta jobb

Ingenjörer reaktorsäkerhet till Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB