teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Sektionen för Process- och teknikutveckling (NMT) med hela malmförädlingen i Kiruna som arbetsområde är nu under uppbyggnad och ska i ett första steg bemannas av sju utvecklingsingenjörer. Sektionens syfte är att överbrygga gapet mellan det långsiktiga utvecklingsarbetet och den operativa verksamheten.

Om tjänsten

Sektionen ska arbeta med utveckling av våra befintliga produktionssystem i syfte att nå malmförädlingens målsättningar för produktionsvolym och -stabilitet, energi och miljö. Utvecklingsarbetet bedöms sträcka sig ca 5-10 år framåt i tiden och styrs av malmförädlingens strategiska inriktning. 
Sektionen ska även utgöra ett stöd för den operativa verksamheten där naturliga samarbetspartner är våra process-, underhålls-, automations-, miljö- och kvalitetsingenjörer. Arbetet kan exempelvis omfatta planering, ledning, utförande och utvärdering av försök och tester. 
Sektionen kommer att behöva byggas upp med kompetenser inom flertalet teknikområden. Sektionens ledord ska vara Tekniskt ledarskap och vi ska sträva efter att implementera förbättrade process- och tekniklösningar i malmförädlingen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig, som tillsammans med dina kollegor och din chef, är beredd att anta utmaningen att bygga upp en ny organisation och förmåga. För att göra detta behöver du ha flerårig erfarenhet från utvecklingsarbete inom företrädesvis gruv- eller processindustri. Du kommer att ställas inför utmaningar inom hela malmförädlingen och utanför ditt huvudsakliga tekniska kompetensområde.

Vi ser att du har högskole- eller civilingenjörsexamen och har arbetat inom något eller några av dessa teknikområden:
· Mineralteknik
· Kemiteknik med fokus på processvattenkemi
· Deponeringsteknik och slurrytransport
· Energi-, förbrännings- och rökgasreningsteknik
· Styr-, regler- och mätteknik (processautomation)
· Maskin- och materialteknik
· Geoteknik

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig.
Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning på arbetsplatsen.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök senast den 2019-10-30 via lkab.com/karriar. Rekrytering kommer att ske löpande, skicka in din ansökan så snart som möjligt!

För mer information om tjänsten kontakta Johan Siikavaara, tel: 0980-78325 mail: johan.siikavaara@lkab.com mailto:johan.siikavaara@lkab.com 

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Carina Marttala, tel: 0980-64992 mail: carina.marttala@lkab.com.

Ingenjörer inom process- och teknikutveckling

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-10-30

Ansök nu

Dela detta jobb