teknikjobb.se

Ingenjörer inom avfall

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-30

Ansök nu

Ingenjörer inom avfall

Vill du vara med på Vattenfalls resa mot en fossilfri framtid?   

Nu söker vi nya ingenjörer som vill bidra till vår fossilfria framtid och frigöra sina superkrafter hos Vattenfall!   

Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Det är därför vi driver på omställningen till ett mer hållbart energisystem genom att växa inom förnybar produktion och klimatsmarta energilösningar till våra kunder.    

För att lyckas med vårt mål arbetar vi med ingenjörer och experter i världsklass samt samarbetar med ledande företag och partners inom flera olika branscher. Tillsammans kan vi hjälpa våra kunder att på ett klimatsmart sätt få all den energi de behöver och samtidigt möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation.    

Vi erbjuder dig ett meningsfullt jobb, intressanta utmaningar och möjligheten att vara delaktig i frågor som verkligen betyder något. Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner. Avveckling och rivning av kärnkraftsanläggningar kommer vara ett dynamiskt område under överskådlig framtid där hanteringen av den radioaktiva avfallet är centralt för ett lyckat projekt. Du erbjuds därigenom möjligheter att utvecklas inom en spännande bransch via deltagandet i varierande uppdrag.   

Arbetsuppgifter

Som ingenjör hos oss kommer du att få vara med i Vattenfalls viktiga arbete med att optimera hanteringen av vårt radioaktiva avfall och avvecklingen av våra reaktorer. Exempel på arbetsuppgifter är:

• Utföra teknisk, strategisk och ekonomisk planering inför rivning av Vattenfalls kärnkraftverk.

• Lösa frågor relaterade till behandling av radioaktivt avfall, båda kemiskt, termiskt och mekaniskt.

• Ta fram avfallsdokumentation som t ex avfallsplaner, avfallsspecifikationer.

• Genomföra tekniska utredningar inom området   

Vi söker dig som vill jobba med frågor inom strålskydd, radiofysik, radioaktivt avfall och avveckling/rivning av kärntekniska anläggningar. Beroende på dina intressen och våra behov kan uppdragen du jobbar med komma att variera inom ramen för BU FE&P:s verksamhet. Stor del av arbetet bedrivs i projektform.   

Kvalifikationer

• Radiofysiker alternativt civilingenjör inom teknisk fysik, kemiteknik, miljöteknik, kärnkemi eller motsvarande inriktning med relevans för tjänsten

• Du är nyexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet som ingenjör

• Du har ett intresse för branschen och frågor kopplat till radioaktivt avfall och strålskydd    

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att analysera stor mängd information och hantera utmaningar på vägen. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och trivs i en roll där du får ta ansvar och driva frågor. Du är van att fokusera på rätt saker i pressade situationer och anpassa dig till förändrade omständigheter. Rollen kräver även många samarbeten med olika intressenter och vi ser därför att du besitter god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.   

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.   

Vad säger teamet om arbetsuppgifterna?

Jennifer: Det är spännande att få vara med från början då vi jobbar tillsammans med myndigheten och andra kärnkraftsbolag för att skapa en genomförbar process för avveckling.

Ylva-Li: Avveckling innebär mångsidigt arbete över olika discipliner då man måste tänka på kravuppfyllnad, logistik, teknisk genomförbarhet och säker avfallsproduktion kontinuerligt under processen.    

Vad säger chefen om rollen?

Jonna: Hos oss på FE&P har du möjligheterna att vara med i spännande uppdrag och projekt inom hela Vattenfalls kärnkraftsflotta. Vi är en central hub för kompetens. Din utveckling är nyckeln till vår framgång!   

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. Som nyexaminerad och nyanställd får du en handledare som ser till att du kommer igång i verksamheten. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas inom spännande och växande områden genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.   

Placeringsort är Solna, Uppsala, Västerås, Nyköping eller Göteborg. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.   

Några frågor?

Om själva tjänsten: Jonna Rydberg, 0725739764

Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, 072-224 97 01    

Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00

Adam Rush, Akademikerna

Jens Morell, Unionen

Ingemar Eriksson, SEKO

Christer Gustafsson, Ledarna  

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 30 september 2019.    

Berätta gärna i det personliga brevet varför den här tjänsten är intressant för dig!    

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här. 

Vi ser fram emot din ansökan!   

Om oss

(BU) Fuel, Engineering & Projects (FE&P) är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.    

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Ingenjörer inom avfall

Vattenfall AB