teknikjobb.se

Logga

Ingenjör till avdelningen för säker kommunikation

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-30

Ansök nu

Ingenjör till avdelningen för säker kommunikation

Vårt samhälle är beroende av internet och telefoni. Vi förväntar oss att de kommunikationstjänster vi använder ska fungera överallt och hela tiden, och att vår information inte kommer på avvägar eller används på ett oönskat sätt. Om du tycker det är viktigt att arbeta för tillförlitlig och säker elektronisk kommunikation kan du vara den vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för säker kommunikation söker nu en ingenjör. 

Vad ska jag arbeta med?

Som ingenjör kommer du att arbeta med att:

 • vara ett stöd i tekniska frågor inom avdelningens ansvarsområden
 • bistå med teknisk kompetens och kvalificerad analys vid utredningar och projekt, i myndighetens arbete med krisberedskap och totalförsvarsplanering samt vid planering, genomförande och deltagande i övningar
 • bistå med teknisk kompetens vid arbete med risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetsplanering
 • representera PTS i kontakter med företag, myndigheter och andra organisationer
 • arbeta med effektbedömning och kravställning, t.ex. inför möjliga beredskapsåtgärder
 • omvärldsbevaka och aktivt följa teknik- och marknadsutveckling inom de områden som PTS arbetar med.
 •  

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill bidra till Sveriges säkerhet och har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning med relevant inriktning
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Dokumenterad kunskap om elektroniska kommunikationsnäts uppbyggnad och funktion

Meriterande är:

 • God teknisk kunskap inom it
 • Kunskap om informationssäkerhetshot och skydd av elektroniska kommunikationsnät
 • Kunskap om metoder för, samt erfarenhet av arbete med kontinuitetsplanering
 • Erfarenhet av förvaltning och kravställning av tekniska system

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för tjänsten är det viktigt att du är analytisk, nyfiken och har en vilja att lära dig nya saker. Du har en mycket god förmåga att arbeta strukturerat och självständigt.

Eftersom du i rollen kommer ha mycket kontakter både internt och externt ser vi gärna att du har godförmåga att kommunicera och utreda tekniska frågor tillsammans med olika målgrupper. Du tycker om att arbeta med andra har har därav en god samarbetsförmåga. Det är också roligt om du är engagerad i och/eller intresserad av beredskapsfrågor. 

Var på PTS ska jag jobba?

På avdelningen för säker kommunikation arbetar jurister, ingenjörer och ekonomer för att nät och tjänster ska vara tillförlitliga, att samhällets behov av elektronisk kommunikation ska uppnås samt att det finns ett väl anpassat säkerhetsskydd hos såväl PTS som hos aktörer inom elektronisk kommunikation.

Du kommer att arbeta vid Enheten för beredskap, som ansvarar för myndighetens arbete med krisberedskap, totalförsvarsplanering och övningar, både för myndigheten och för aktörerna inom områdena elektronisk kommunikation och post. Arbetet inom dessa områden syftar att möta samhällets behov av elektronisk kommunikation under såväl kris som vid höjd beredskap.

Du kommer även att få samarbeta med personer på andra enheter tex gällande tekniska frågor, säkerhetsskydd och robusthetsåtgärder.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du arbeta på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningarna att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbetsförmåga. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats. 

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan nedan senast 30 augusti 2020. 

För mer information kontakta HR-specialist Linn Arnewing 08-678 57 01 eller enhetschef Rita Hammarstedt 08-678 58 31.

För kontakt med våra fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se 

Här kan du läsa mer om hur PTS registrerar dina personuppgifter

 

Dela detta jobb

Logga
Ingenjör till avdelningen för säker kommunikation

Post- och telestyrelsen (PTS)