teknikjobb.se

Ingenjör systemkonstruktion till Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-01-06

Ansök nu

Ingenjör systemkonstruktion till Forsmarks Kraftgrupp

Vill du ha ett utmanande arbete inom El & Automation?

Vi söker dig som vet vad du vill och som har drivkraften för en utvecklande tjänst som systemkonstruktör inom El & Automation. Du får möjligheter till utmaningar och problemlösning i en spännande miljö som präglas av samarbete och kunskapsåterföring.

I Forsmark satsar vi på framtiden och gör mångmiljardinvesteringar i anläggningen för att säkerställa produktion och säkerhet ända in i 2040-talet. Våra tre reaktorer står för en sjättedel av Sveriges elproduktion, vilket motsvarar ett års elbehov för tre städer av Stockholms storlek.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften för enheten Automationsteknik är att utveckla och bibehålla Forsmarks anläggningar inom I&C-system och processnära IT. Du kommer att:

• Ta fram och utveckla regler för konstruktion, funktionalitet och systemlösningar

• Ta fram detaljkonstruktionsunderlag för både hård- och mjukvara

• Arbeta med teknisk kravställning i upphandlingsunderlag

Hos oss får du möjlighet till ett varierande och roligt arbete där du arbetar både självständigt och i team. Då arbetet ofta sker i projektform arbetar du tillsammans med deltagare från andra kompetensområden inom företaget vilket ger bred bild av helheten.

Kvalifikationer

• Gymnasie-eller högskoleingenjör inom teknikområdet

• Gärna arbetslivserfarenhet inom automationsområdet

• Har du erfarenhet av ABB/Siemens automationssystem är det meriterande

Du har lätt för att skapa kontakt, vårda dina relationer och arbeta tillsammans med andra människor. Du drivs av ett genuint intresse för teknik, el och automation. Du bör trivas i en roll där både tekniskt djup och vidareutveckling av arbetsrutiner är en naturlig del. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och stor möjlighet till kompetensutveckling.

En tjänst hos oss kan vara första steget till en karriär i en av Europas största energikoncerner!

Placeringsort

Forsmark. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle, Uppsala, Solna eller arbeta hemifrån när det fungerar med ditt dagliga arbete.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, senast den 6 januari 2019.

Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan redan idag.

För ytterligare information

Om tjänsten – Rekryterande chef Johannes Sundström, 072-538 28 71

Om rekryteringsprocessen – Rekryterare Åsa Lindwall, 070-304 33 66

Fackliga representanter

Akademikerna – Hans Lindqvist

Ledarna – Sofie Edin

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – Robin Carlberg

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.sewww.osthammar.se

Dela detta jobb

Ingenjör systemkonstruktion till Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB