teknikjobb.se

Ingenjör/Specialist Oförstörande provning – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-01-06

Ansök nu

Ingenjör/Specialist Oförstörande provning – Forsmarks Kraftgrupp

Vi söker nu en Ingenjör/Specialist till gruppen Återkommande kontroll (NMQR), som ingår i enheten Strukturell Integritet och Bränsleservice på Underhållsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp. Gruppen Återkommande kontroll ansvarar för all myndighetsstyrd oförstörande provning (OFP).

 

Arbetsuppgifter

Gruppens arbete sträcker sig från tolkning av föreskrifter, utformning av kontrollprogram, upphandling och kvalificering av mekaniserade provningsutrustningar ända till planering och arbetsledning av de leverantörer vi använder för utförande av provningar under revisionsavställningarna. Återkommande kontroll utförs på många olika delar och med en bred variation av metoder och avancerade utrustningar.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Ingenjör/Specialist inom OFP:

  • Agera stöd för övriga gruppen inom frågor som rör OFP och kvalificeringar
  • Granska dokumentation bland annat provningsprotokoll och procedurer
  • Delta i upphandling och kvalificering av utrustning för mekaniserad provning

Arbetet är både självständigt och i samarbete med många funktioner inom och utanför Forsmark och kan till viss del utföras på distans. Resor inom Sverige och utlandet förekommer. I dagsläget arbetar ytterligare en specialist och en ingenjör i gruppen med liknande arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom OFP, gärna från kärnkrafts- eller annan processindustri. Stor kunskap om provning och utbildning i provningsmetoder enligt ISO 9712 är ett krav, certifikat i flera provningsmetoder är meriterande. Du har lägst teknisk gymnasialutbildning, har du teknisk högskoleutbildning är det meriterande. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

 

Eftersom du har många kontaktytor i ditt arbete är det viktigt att du är bra på att kommunicera och samarbeta med andra människor. Vi lägger stor vikt vid dokumentation så vana av och intresse för att dokumentera ditt arbete på ett strukturerat sätt är viktigt. Du behöver ha lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar samtidigt som du är mycket kvalitetsmedveten och har ett systematiskt arbetssätt. Du bör även ha en god förmåga att analysera och bryta ner komplexa frågor i sina beståndsdelar och lösa komplicerade problem.

 

Vi erbjuder dig

Forsmarks Kraftgrupp AB har cirka 1200 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

 

Placeringsort

Forsmark

Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid – du jobbar helt enkelt på bussen. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

 

Kontakt

Information om tjänsten – Rekryterande chef Tommy Bäckström, 076-848 53 19 eller stf chef Linda Palmqvist, 070-386 10 63.

Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson, 076-136 47 32.

 

Fackliga representanter

Akademikerna – Katarzyna Ciosek Högström

Ledarna – Arvo Jelekäinen

SEKO – Birgitta Nilsson

Unionen – Ralph Vall

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

 

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2020

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har cirka 1200 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Location: Östhammar 

Dela detta jobb

Ingenjör/Specialist Oförstörande provning – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB