teknikjobb.se

Ingenjör som digitaliseringsstöd till Forsmark

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-06-28

Ansök nu

Ingenjör som digitaliseringsstöd till Forsmark

I rollen som digitaliseringsstöd är du en central del av Forsmarks framtida utveckling. Genom att stötta upp i resan mot att digitalisera arkivet bidrar du till att förbättra och effektivisera en kritisk verksamhet för den svenska elindustrin. Du får möjlighet att arbeta självgående med ett stort ansvar för den dokumentation som är avgörande för att Forsmark ska kunna fortsätta sin verksamhet. Vi söker en engagaerad ingenjör som vill bidra till denna utveckling. Varmt välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!

Om tjänsten
Kärnkraften står i snitt för 40 procent av svensk elproduktion och på Forsmark uppgår den normalt till cirka 75 GWh dagligen. Forsmarks tre reaktorer har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion. Anläggningarna är konstruerade för att leverera svensk el långt in på 2040-talet.

Nu står Forsmark inför utmaningen att digitalisera arkivet med kontrolldokumentation som dina kollegor på Forsmark använder sig av. Detta projekt kommer att genomföras för att underlätta användningen av dokumenten samt möta de bevarandeskyldigheter som det kärntekniska ansvaret innebär.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att delta i digitaliseringsprojektet som handlar om att digitalisera kontrolldokumentation som exempelvis ritningar, kontrollintyg och beställningar. Du kommer till exempel att:

  • Digitalisera dokument genom att scanna och föra in dokumenthanteringssystemet

  • Komma med förslag på nya rutiner och arbetssätt för att kunna förbättra och effektivisera projektet

  • Skapa importlistor samt kontrollera att metadata blir korrekt

  • Skapa registerkort i systemet

Vi söker dig som

  • Har kännedom om ritningar och/eller IT-system från en avslutad utbildning från Yrkeshögskola, Högskola eller Universitet. Vi är också öppna för dig som läst gymnaiseingenjör om du har några års arbetslivserfarenhet.

  • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då det krävs i kommunikation och dokumentation

Det är meriterande om du har efterenhet av digitaliseringsarbete.

Som person är det viktigt att du är noggrann, med en positiv inställning samtidigt som du drivs av att ha ett stort ansvar. Du klarar av att arbeta självgående, men är inte heller rädd att be om hjälp från dina kollegor.

Övrig information
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

Start: 23:e augusti eller enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid, inledningsvis sex månader framåt med möjlighet till förlängning

Placering: Forsmark

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forsmarks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Ingenjör som digitaliseringsstöd till Forsmark

Academic Work