teknikjobb.se

Ingenjör reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-04

Ansök nu

Ingenjör reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp

Är du en hejare på kravhantering? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? 
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/ 

Nu söker vi en ingenjör inom reaktorsäkerhet till gruppen Licensiering och anläggningsutveckling på Forsmarks Kraftgrupp. 

Om jobbet
Gruppen ingår i enheten Anläggningsdesign som bland annat omfattar tekniska analyser, utredningar inom reaktorsäkerhetsteknik, samfunktionsfrågor samt probabilistisk och deterministisk säkerhetsanalys för Forsmarks samtliga tre produktionsanläggningar. Fokus för gruppen är att vidmakthålla och utveckla Forsmarks anläggningar. 

Som ingenjör inom reaktorsäkerhet kommer du att vara med och utveckla anläggningarnas tekniska kravbild och fysiska utformning samt tillse att krav, anläggning och dokumentation är samstämmiga. Ett arbete som kommer att kräva mycket jobb de närmaste åren är implementering av nya föreskrifter från strålsäkerhetsmyndigheten.

Du kommer att ingå i en blandad grupp vad gäller kön, ålder och bakgrund. Gruppens erfarenhet sträcker sig från relativt nyutexaminerade till en företagsspecialist inom reaktorsäkerhet.

Om dig
Vi ser gärna att du har
• civilingenjörsutbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet
• erfarenhet av liknande arbete inom kärnkraftsbranschen
• goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har
• utbildning inom kärnkraftsteknik/reaktorsäkerhet

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självgående, initiativtagande och tar ansvar för dina uppgifter för att nå framdrift. Då delar av arbetet sker tillsammans eller i samråd med andra krävs god samarbetsförmåga. Du behöver vara kvalitetsmedveten eftersom arbetet till stor del handlar om kvalitetssäkring av säkerhetsredovisningen. Rollen innefattar även att hålla presentationer samt viss undervisning och det är därför viktigt att du har god muntlig kommunikationsförmåga.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
 
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala. 

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter. 

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark 

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Stina-Lisa Hast tfn 0173-829 17, tillgänglig från och med 16 augusti.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Carolina Bölander tfn 073-431 12 60, tillgänglig från och med 12 augusti. 

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Sofie Edin, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000. 

Placeringsort: Forsmark 

Välkommen med din ansökan senast den 18 augusti 2021.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 
  
Location: Östhammar

 

Dela detta jobb

Ingenjör reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB