teknikjobb.se

Ingenjör reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-10-04

Ansök nu

Ingenjör reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp

Är du nyfiken på säkerhetsfrågor och vill utvecklas inom reaktorsäkerhet? Vill du både utreda och granska tekniska lösningar? Då kan vi ha utmaningen för dig!

 

Inom gruppen Säkerhetsgranskning, Säkerhetsredovisning och PSA/svåra haverier finns en stor mängd uppgifter som ger en bredd i vardagens arbetsuppgifter:

• Genomföra primär säkerhetsgranskning

• Ansvara för delar av säkerhetsredovisningen och säkerhetstekniska driftförutsättningar (STF)

• Utgöra kvalificerat stöd i reaktorsäkerhetsfrågor

 

Som ingenjör hos oss kommer du främst att arbeta med säkerhetsgranskning av anläggningsändringar, ändringar av STF och säkerhetsdokumentationen samt tillse att krav, anläggning och dokumentation är samstämmiga.

Du får möjlighet att bidra i anläggningarnas strategiska utveckling samt agera stöd i säkerhetsfrågor. I gruppens arbete ingår även kontakter med myndighet och andra externa organ samt internationella organisationer.

 

Gruppen består av 13 ingenjörer med en jämn fördelning mellan kvinnor och män i en stor åldersspridning. Gruppen präglas av samarbete och samverkan och en hjälpsam kultur.

 

Dina kvalifikationer

• Erfarenhet från operatörsarbete, underhåll eller annat relevant arbete inom kärnkraftsindustrin

• Vi ser gärna att du är utbildad civil- eller högskoleingenjör

• Det är meriterande om du har anläggningskännedom

 

Som person är du analytisk och kvalitetsmedveten och du är duktig på att förmedla och dela med dig av dina kunskaper och resultat till andra. Då vi har många interna och externa kontakter är det viktigt att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga.Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp och kan leda och styra större uppdrag mot uppsatta mål.

 

Då dokumentering är en viktig del av arbetet behöver du ha en mycket god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Vi dokumenterar på svenska men du behöver även ha goda kunskaper i engelska.

 

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ett stort ansvar, varierande arbetsuppgifter och en god kompetensutveckling.

 

Placeringsort

Forsmark

 

Det går bussar som anländer till Forsmark varje vardag 07:15 och åker därifrån 15:45. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du möjlighet att arbeta på restid när det passar med verksamheten.

 

Välkommen med din ansökan senast den 22 september 2019. Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan redan idag.

 

För ytterligare information

Om tjänsten – Rekryterande chef Jonas Månsson, 070-259 74 93 eller enhetschef Karin Eriksson, 072-554 27 67.

Om rekryteringsprocessen – Rekryterare Åsa Lindwall, 070-304 33 66.

 

Fackliga representanter

Akademikerna – Hans Lindqvist

Ledarna – Sofie Edin

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – Robin Carlberg

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

 

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Dela detta jobb

Ingenjör reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB