teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ingenjör Licensiering

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-04

Ansök nu

Ingenjör Licensiering


Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Detta kräver nya perspektiv, konkreta förändringar och en vilja att göra skillnad.
 
Om tjänsten

Avdelningen Licensering inom Fuel, Engineering & Projects söker en ingenjör inom licensiering som vill arbeta med spännande och komplexa projekt, merparten inom kärnkraftsbranschen. Flera av dem är banbrytande med nya frågeställningar kring rivning och avveckling, samt nybyggnation av slutförvar och byggnation av kärnkraft i andra länder.
 
Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med skickliga och motiverade kollegor, arbeta i olika uppdrag med stor variation som möjliggör en fossilfri framtid. Det kan vara allt ifrån tolkning av föreskrifter till framtagande av rutiner för dess uppfyllande. Detta främst kopplat mot kärnkraftverk eller inom säker avveckling av avställda reaktorer och slutförvar av utbränt kärnbränsle. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i stort.
 
Dina arbetsuppgifter

Som ingenjör inom licensiering på Fuel, Engineering & Projects kommer du att tillhöra en avdelning med specialister inom olika teknikområden. Vårt arbete innebär uppgifter med stor bredd och variation inom flera olika kraftslag. Vi arbetar i team och över kompetensområdena för att hitta innovativa och effektiva lösningar till våra uppdragsgivare. Detta sker både som linjestöd och som del av projektverksamheten inom Vattenfall.
 
De vanligaste uppdragsgivarna för oss är kärnkraftverken Ringhals och Forsmark, SKB (Svensk Kärnbränslehantering AB), BUND (Business Unit Nuclear Decommissioning), Hydro och vår utvecklingsportfölj som växer med spännande möjligheter inom t.ex. vätgasproduktion. Några vanliga arbetsuppgifter är att:
 
• Tolka myndighetskrav, nationella och internationella

• Identifiera GAP och föreslå lösningar på principiell nivå

• Kravhantering och anläggningskonstruktion för projektering av nya anläggningar

• Ta fram rutiner i syfte att uppfylla krav

• Ta fram ändringsunderlag till säkerhetsredovisningen

• Bidra till verksamhetens och kollegors utveckling genom att dela erfarenheter och lärdomar
 
Teamet som du arbetar i värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap.
 
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vårt mål är att ha en sund och inspirerande arbetsplats.

Beroende på din egen bostadsort kommer du att tillhöra någon av enheterna Anläggningsteknik Öst eller Anläggningsteknik Väst. Vi strävar efter att arbeta i team där vi tar vara på våra styrkor och bidrar till varandras utveckling genom t.ex. deltagande i projekt och mentorskap.

Dina kvalifikationer

• Utbildad högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande inom relevant område

• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

• B-körkort
 
Meriterande

• Några års arbetslivserfarenhet från kärnkraft inom licensiering ser vi som meriterande, men söker även dig som är intresserad av kärnkraftsbranschen

• Erfarenhet inom reaktorsäkerhetsfrågor

• Erfarenhet inom säkerhetsskyddsfrågor
 
Du som person

Vi söker dig som trivs i en roll där du får hantera komplexa frågor och ta initiativ. Med din problemlösande analysförmåga kan du ta dig an komplicerade problem, är självgående och fokusera på rätt saker. Du har lätt för att skapa goda relationer och är van vid att hantera många kontaktytor. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift och skriver rapporter som är tydliga, strukturerade och välformulerade. Du trivs också med att arbeta på uppdrag från andra delar av Vattenfalls verksamhet.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Placeringsort ärSolna, Göteborg, Gävle, Uppsala eller Västerås. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef; Åsa Nordgren (Öst) asa.nordgren@vattenfall.com eller Mari Hård (Väst) mari.hard@vattenfall.com. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson ann1.nilsson@vattenfall.com
 
Fackliga representanter för denna tjänst är Gustaf Treiber (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 
 
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 9 januari 2022.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Om oss

Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
 

Dela detta jobb

Ingenjör Licensiering

Vattenfall AB