teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ingenjör inom reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-06-01

Ansök nu

Ingenjör inom reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp AB

Har du erfarenhet och kompetens inom teknikområdet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en ingenjör inom reaktorsäkerhet till Licensiering och Anläggningsutveckling på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

Enheten Anläggningsdesign omfattar bl.a. tekniska analyser, utredningar inom reaktorsäkerhetsteknik, samfunktionsfrågor, probabilistisk och deterministisk säkerhetsanalys för Forsmarks samtliga tre produktionsanläggningar. Du kommer att tillhöra gruppen Licensiering och Anläggningsutveckling.

Som ingenjör inom reaktorsäkerhet kommer du arbeta med att vidmakthålla och utveckla anläggningarnas tekniska kravbild och fysiska utformning samt att tillse att krav, anläggning och dokumentation är samstämmiga. Du kommer ingå i ett trevligt team där man gärna hjälper varandra.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Hos oss får du stort ansvar, intressanta arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Vi erbjuder också goda möjligheter till distansarbete.

Exempel på arbetsuppgifter

• Arbete med säkerhetsredovisning

• Utredningar inom reaktorsäkerhet

• Tolkning av föreskrifter och normer för omsättning till faktiska krav

• Rapportskrivning

Ett stort arbete som pågår i gruppen just nu är implementering av de nya föreskrifterna från Strålsäkerhetsmyndigheten.      

Om dig

Vi ser gärna att du har

• Civilingenjörsutbildning inom exempelvis energisystem, teknisk fysik, maskinteknik, elektroteknik eller likvärdig arbetslivserfarenhet, gärna inom säkerhetsredovisning och/eller säkerhetsanalys

• Har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete inom kärnkraftsbranschen. Det är även meriterande om du har erfarenhet inom kärnkraftsteknik, reaktorsäkerhet, licensiering och kravhantering.

Som person är du självgående, initiativtagande och tar ansvar för dina uppgifter. Du arbetar strukturerat och behöver vara kvalitetsmedveten eftersom arbetet till stor del handlar om kvalitetssäkring av säkerhetsredovisningen. Du trivs med att arbeta såväl själv som tillsammans med andra och du lägger stor vikt vid gott samarbete. Rollen innefattar även att hålla presentationer i olika forum samt viss undervisning vilket kräver en god muntlig kommunikationsförmåga.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Stina-Lisa Hast tfn 072-538 28 21.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Terese Johansson tfn 073-097 79 22.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Helena Arneberth, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 1 juni 2022.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

#LI-SE

Dela detta jobb

Ingenjör inom reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp AB

Vattenfall AB